"Đokovića će više ceniti kada prestigne Federera"

Proslavljeni ruski teniser Jevgenij Kafeljikov zna šta je potrebno da Novak Đoković dobije više poštovanja.

Izvor: LN

Nedelja, 21.07.2019.

12:09

Kaleflnikov tokom igraèke karijere (Clive Brunskill/ALLSPORT)

Kafeljnikov je govorio o tome ko će biti rekorder po broju Grend slemova i uporedio Đokovića, Nadala i Federera.

On je istakao da će konačan ishod u borbi "velike trojke" uglavnom zavisiti od njihove fizičke spreme.

"Dosta toga će zavisiti od toga, a oni nisu više tako mladi. Onaj koji bude mogao da igra na najvišem nivou najduže će imati najviše titula. Oni su već ispisali istoriju. Ali, Nadala i Đokovića će više ceniti ako osvoje 21 Grend slem titulu i prestignu Federera", istakao je Kafeljnikov za "Sport Express" i dodao:

"Ukoliko Đoković u budućnosti bude pobeđivao a Federer se penzioniše, mislim da će ga prestići. Više volim Nadalovu i Đokovićevu igru od Federerove".

Nekada prvi teniser sveta je uporedio ženski tenis sa muškim, što se Rusa tiče.

"Momci se bolje pokazuju od devojaka. Muški tenis je bolji od ženskog. Mi (Rusi) imamo dva igrača u Top 10, to je dosta dobro. Siguran sam da će češće dolaziti i do polufinala i finala na Slemovima", kazao je osvajač 26 ATP titula (od kojih su dve na Slemovima) i nastavio da priča o Medvedevu i Hačanovu:

"Oni imaju već po 23 godine. U tim godinama sam već osvojio jedan Slem. Marat Safin je osvojio US open sa 20 godina. Teško je pričati o njima dvojici... Imaju potencijal, ali da li mogu da osvoje Grend slem, tu se postavlja pitanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: