"Oduvek mi je bio san da pobedim Federera"

Poljski teniser Hubert Hurkač govorio je o svom idolu Rodžeru Federeru.

Izvor: LN

Nedelja, 21.07.2019.

09:00

Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Hurkač je sa Federerom odigrao jedan meč ove sezone, kada ga je Švajcarac pobedio u dva seta u Indijan Velsu.

Mladi Poljak je izrazio želju da jednog dana iznenadi Federera.

"Oduvek sam sanjao da ću ga pobediti, ali još nisam imao tu priliku. Od Rodžera možete mnogo toga da naučite, ne samo o tenisu već i o životu. To me je impresioniralo", istakao je Hurkač.

Hubert je ove godine došao do renkinga karijere na 41. poziciji, a igrao je i na sva tri dosadašnja Grend slema, gde ga je dvaput (Rolan Garos i Vimbldon) izbacivao Novak Đoković.

"Prošle godine sam krenuo da igram ATP turnire. Dobro sam trenirao, ali sam onda u mečevima zakazivao. Dobio sam na iskustvu igrajući protiv najboljih na svetu. I dalje mi je potrebno vremena da se adaptiram na dosta toga, ali napredujem... Zanimljivo je kako Federer i dalje dolazi na Slemove sa željom da ih osvoji, iako ih već ima 20".

Posle pobede na Vimbldonu, Đoković je pohvalio 22-godišnjeg Poljaka, koji mu je "otkinuo" set.

"Drago mi je što je rekao nešto lepo (o meni). Ali, znam gde sam grešio, sve sam već analizirao. Znam kako mogu da napredujem i na to se fokusiram, a ne na pohvale protivnika. Sve može da se poboljša: Servis, forhend, bekhend, ritern...", istakao je Hurkač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: