Đere zaustavljen u polufinalu u Umagu

Laslo Đere nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira Serije 250 u Umagu.

Izvor: Z.K.

Subota, 20.07.2019.

19:40

Đere zaustavljen u polufinalu u Umagu
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Teniser iz Sente je posle tačno stotinu minuta igre poražen od 208. igrača sveta, Mađara Atile Balaša, 6:2, 6:4.

Đere je, barem prema poziciji na listi (32.) bio favorit u ovom meču, ali Balaš koji je u petak pobedio Stefana Travalju, a pre toga predajom i Fabija Fonjinija, odigrao je odlično.

U početnom setu, načinio je dva brejka, odmah na početku i kasnije u petom gemu što mu je bilo dovoljno da dobije taj deo igre rezultatom 6:2.

Đere je zaigrao nešto bolje u drugom setu, ali nedovoljno za preokret. Ponovo je Balaš imao dva brejka, za 2;1 i 5:2, u osmom gemu je Đere na servis protivnika spasao prvu meč loptu i potom vratio jedan brejk.

Smanjio je na 5:4 i kada se očekivalo da bi mogao da se vrati u meč, Balaš je pojačao. Imao je Laslo šansu, nije iskoristio dve brejk lopte, da bi Balaš na kraju realizovao treću meč loptu.

Njega u finalu očekuje susret sa boljim iz duela između našeg Dušana Lajovića i Italijana Salvatorea Karuza.

Pobedniku turnira osim 250 bodova pripada i nagrada od 90.390 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: