Šerif umalo da se vrati iz mrtvih, Škendija pala u nadoknadi vremena!

Fudbaleri estonskog Kaljua, Saburtala iz Tbilisija, HJK iz Finske, Valete sa Malte i TNS iz Velsa su se plasirali u naredno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: SV

Utorak, 16.07.2019.

22:50

Šerif umalo da se vrati iz mrtvih, Škendija pala u nadoknadi vremena!
Photo by Alex Grimm/Getty Images

To tog plasmana je stigla i beogradska Crvena zvezda.

Velika drama je viđena u duelu Škendije i Kaljua, pošto je klub iz Finske u nadoknadi vremena postigao gol za 2:1 i na taj način prošao u dalji tok takmičenja.

Kalju je do vraćanja duela na nulu, posle minimalne pobede Škendije u prvom meču, stigao već u šestom minutu preko Maksimilijana Uga.

Domaća ekipa je tek u 62. minutu stigla do izjednačenja i to posle jedanaesterca koji je izveo Agim Ibraimi.

Ključni detalj meča se dogodio u 91. minutu, kada je Liliu bio najspretniji u šesnaestercu Škendije i uspeo da postigne gol za 2:1.

Dan je obeležio i spektakl u Tbilisiju, Saburtalo je za svega deset minuta primio tri gola od Šerifa, čime je moldavski tim anulirao zaostatak iz prve utakmice. Najpre je Liridon Latifi savladao golmana Omara Migineišvilija u trećem minutu, Gagi Margivelašvili je pet minuta kasnije savladao svog čuvara mreže, a niz je začinio Robert Tambe u 11. minutu.

Ipak, domaća ekipa je uspela da preko crnogorskog internacionalca Ognjena Rolovića stigne do jednog pogotka i time izbori plasman u dalji tok kvalifikacija.

Finski Helsinki je samo naizgled imao lagan posao u revanš meču, pošto je u prvoj utakmici slavio sa 3:0.

Domaći Torshavn je poveo sa 2:0 golovima Sebastijana Pingela u 17. i Lasea Andersena u 56. minutu, da bi već četiri minuta kasnije gol za finsku ekipu postigao Riku Riski.

Isti fudbaler je u 77. minutu postavio konačnih 2:2.

Helsinki će biti protivnik Crvene zvezde u narednom kolu kvalifikacija.

Utakmica visokog intenziteta je odigrana i na Malti, gde je domaća Valeta uspela da sačuva "prednost" stečenu u prvom meču protiv Didelanža.

Taj duel je okončan rezultatom 2:2, a na Malti je domaći tim poveo u 35. minutu preko Marija Fontanele, da bi konačnih 1:1 postavio Mario Pokar, golom u 59. minutu.

U terminu meča Crvene zvezde i Suduve, koji je završen rezultatom 2:1 u korist beogradskog tima, kosovska ekipa Feronikelija je dočekala TNS iz Velsa.

Gosti su odneli minimalnu pobedu, golom Dina Ebea u 67. minutu, svega 120 sekundi posle ulaska na teren.

Prvi meč je završen rezultatom 2:2, pa u dalji tok kvalifikacija ide tim TNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: