Zvezda pred prvim izazovom – mogu li zajedno Marin-Ivanić-Ben, da li će Tomane dobiti priliku?

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju u utorak od 20.45 litvansku Suduvu, u revanš meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Utorak, 16.07.2019.

08:55

Zvezda pred prvim izazovom – mogu li zajedno Marin-Ivanić-Ben, da li će Tomane dobiti priliku?
Foto: FK Crvena zvezda

Uprkos velikoj inicijativi i snažnom pritisku, crveno-beli nisu uspeli da slome otpor Litvanaca na njihovom terenu.

Međutim, crveno-beli su imali i sreće jer je Suduva imala svoje prilike za pobedu, pa je srpski šampion na kraju izborio i dobar rezultat.

Ipak, sve osim rutinske pobede na "Rajku Mitiću" bilo bi ravno senzaciji, posebno zbog činjenice da je Zvezda pre samo godinu dana lagano nadigrala Suduvu na svom terenu sa 3:0.

Posle 0:0 u Litvaniji, Zvezda večeras (20.45) na Marakani mora da savlada Suduvu, a kvota da će to učiniti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Suduva.

U svakom slučaju, pred Zvezdom je prvi veći izazov u novoj sezoni, jer nisu stekli prednost u prvom meču, a u slučaju gola rivala će morati da postigne dva da bi prošla dalje.

Trener Zvezde Vladan Milojević zbog povrede ne može da računa na štopera Radovana Pankova, a ekipu je u međuvremenu napustio i Vujadin Savić.
Foto: FK Crvena zvezda
Stoga se u poslednjoj liniji odbrane opet očekuje tandem Babić-Milunović koji je imao dosta posla pre sedam dana u Marijampolu.

U Litvaniji je ispred odbrane bio tandem Jovičić-Jovančić, koji će najverovatnije opet početi od starta, ukoliko se Milojević ne odluči da od starta ukaže priliku Špancu Huseu Antoniju Kanjasu.

Ključno pitanje biće kreativnija linija tima, jer se u Litvaniji opet videlo da trio Marin-Ben-Ivanić koliko god zvučao spektakularno ne funkcioniše baš najbolje, jer zbog sličnih profila često jedan drugom zasmetaju, a zbog toga najviše pati centarfor.

"Odigrali smo na dobar način tamo, ali je nedostajala završnica. Sada verujem da možemo još bolje, uvek može i ja ne znam za limite. Neće biti iznenađenja", rekao je Milojević.

Iako je bio neprimetan u Litvaniji, napad bi opet trebalo da predvodi Ričmond Boaći, u koga je puno poverenje Milojević ukazao na pres konferenciji dan uoči meča.
Foto: FK Crvena zvezda
"Očekujem da se vrlo brzo vrati na stare partije. Vukao je povredu više od mesec dana u finišu prošle sezone, falio nam je... Verujem uvek u svoje igrače i da će Ričmond biti na nivou", rekao je trener Zvezde.

Iako je ovaj meč možda i savršena prilika da novajlija Tomane pokaže šta zna, Portugalac će priliku da verovatno čeka sa klupe za rezerve, ali je vrlo izvesno da će debitovati pred "delijama".

Zezda će ovim mečom da zaokruži sjajnu godinu koja je počela upravo dvomečom sa litvanskom ekipom prošlog leta, a nakon čega je usledio prvi plasman u Ligu šampiona.

Statistika kaže da je Zvezda od Suduve do Suduve na 54 utakmice pobedila u 39 susreta, uz 9 remija i šest poraza, te zabeležila gol-razliku 128:45.

I kolo kvalifikacija za LŠ:
17.00 Škendija (Mkd) – Kalju (Est) prvi meč 1:0
19.30 Saburtalo (Geo) – Šerif (Mda) 3:0
20.00 HB Torshavn (Fai) – HJK Helsinki (Fin) 0:3
20.00 Valeta (Mlt) – Didelanž (Lux) 2:2
20.45 Crvena zvezda (Srb) – Suduva (Ltu) 0:0
20.45 Feronikeli (Kos) – Nju Sejnts (Wal) 2:2

Sreda:
18.30 Riga (Lat) – Dandalk (Irl) 0:0
19.00 AIK (Swe) – Ararat (Arm) 1:2
19.00 Karabag (Aze) – Partizani (Alb) 0:0
19.00 Rosenborg (Nor) – Linfild (Nir) 2:0
19.30 Ludogorec (Bul) – Ferencvaroš (Hun) 1:2
20.00 Kluž (Rou) – Astana (Kaz) 0:1
20.00 Pjast (Pol) – BATE (Blr) 1:1
20.15 Maribor (Slo) – Valur (Ice) 3:0
20.15 Sutjeska (Mne) – Slovan (Svk) 1:1
20.45 Seltik (Sco) – Sarajevo (BiH) 3:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: