Adetokumbo: Trenutno sam na 60%, želim da budem kao Kobi

Najbolji igrač NBA lige u protekloj sezoni Janis Adetokumbo rekao je da će s vremenom biti još bolji i da mu je cilj da ekipa nastavi da pobeđuje.

Izvor: SN

Nedelja, 14.07.2019.

14:02

Adetokumbo: Trenutno sam na 60%, želim da budem kao Kobi
Photo by Rodin Eckenroth/Getty Images

Janis Adetokumbo je protekle sezone beležio 27,7 poena, 12,5 skokova, 5,9 asistencija, 1,5 blokada i 1,3 ukradene lopte u proseku, pa je u glasanju za najboljeg NBA igrača završio ispred Džejmsa Hardena i Pola Džordža.

"Mnogi kažu: 'Ti si MVP, dominantan si, jedan od najboljih igrača na svetu‘, ali ja mislim da mogu da budem bolji. Mislim da sam sada na 60 odsto svog potencijala, i mogu samo da se poboljšam. Postoje brojne stvari koje mogu da popravim. Moram da gledam sebe pre nego što pogledam bilo koga drugog. Ima stvari na kojima treba još da se radi", poručio je Adetokumbo.

Veliki broj košarkaških fanova, ali i stručnjaka, smatra da Janis najviše može da nadogradi svoj šut, što je tokom čitave karijere i radio između ostalog.

"Ulazim u sedmu godinu svoje NBA karijere, to je stvarno ludo. Moj cilj je da igram dugo i budem bolji. Zašto za Bakse ne bih igrao 20 ili 25 godina? Želim da moj tim pobeđuje, ako zadržimo ovakav stav i pristup nema razloga da ne budem kao Stef Kari, Dirk Novicki, Kobi Brajant ili Tim Dankan, koji su svoje timove vodili do titula. Žao mi je što je Kavaj Lenard otišao iz Reptorsa na Zapad. Želeo bih da još jednom odmerimo snage u plej-of seriji", rekao je popularni "Greak Freak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: