ULEB oštro kritikovao Evroligu

Unija evropskih košarkaških liga (ULEB) pobunila se protiv novog sistema Evrolige koji će biti implementiran od sezone 2020/2021.

Izvor: PT

Petak, 12.07.2019.

12:15

ULEB oštro kritikovao Evroligu
Photo by Ethan Miller/Getty Images

Akcioniri kompanije "ECA" doneli su odluku da se put elitnog košarkaškog takmičenja više ne ide iz domaćih ili regionalnih takmičenja.

Time se potpuno urušavaju prvanstva jer pobednici ili najbolje plasirani neće imati zagrantovano mesto u Evroligi.

Ovo je veliki udarac za španski i nemački šampionat, odnosno za regionalne lige u Evropi – ABA i VTB. Prvi koji su se pobunili protiv ovog sistema bili su Španci, a sada se javio i ULEB.

"ULEB i njegovi zvaničnici imaju zamerke na saopštenje Evrolige u kojem se menja sistem ulaska u elitno takmičenje od sezone 2020/2021. Novi sistem negira osnove evropskog sportskog sistema. ULEB snažno odbija predloženi sistem koji dozvoljava visok stepen proizvoljnosti u deljenju pet 'vajld-karti', od čega su tri jednogodišnje", navode iz ULEB.

Umesto putem domaćih šampionata, u Evroligu će se ulaziti dobijanjem specijalne pozivnice. Svake godine biće podeljene tri jednogodišnje, a opširnije o novom sistemu pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: