Partizan savladao Bordo u Austriji!

Fudbaleri Partizana su pobedili francuski Bordo u pripremnoj utakmici odigranoj u Austriji rezultatom 2:1 (1:0).

Izvor: SV

Sreda, 10.07.2019.

18:00

Partizan savladao Bordo u Austriji!
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Izabranici trenera Sava Miloševića su u Klagenfurtu odigrali treći meč u pripremnom periodu za nastavak sezone i ostavili odličan utisak protiv tima koji tek kreće sa trening kampom.

Osvajač Kupa Srbije je u odličnom ritmu odigrao ceo meč, na obe strane su viđene prilike za gol, ali je lopta prvi put završila u mreži tek u finišu prvog poluvremena.

Svoj prvenac u dresu Partizana je upisao napadač Umar Sadik, a velike zasluge za to pripadaju Sejdubi Sumi, koji je sjajno uposlio saigrača, asistencijom u stilu Almamija Moreire.

Verovatno je dva sigurna gola Bordoa sprečio Bojan Ostojić, odličnim reakcijama u kaznenom prostoru Partizana, a na drugoj strani je upravo iz šesnaesterca beogradski klub stigao do drugog gola.

Lopta je posle kornera Rajka Brežančića stigla do Nemanje Miletića, a potom i do Milana Smiljanića na petercu, pa defanzivnom vezisti Partizana nije preostalo ništa drugo nego da postigne gol.

U samom finišu meča Bordo je uspeo da postigne počasni pogodak, preko Džimija Brijana.

Trener Milošević je promenio gotovo sve ofanzivne fudbalere, golmana i levog beka, a ceo meč su odigrali Miletić, Ostojić, Strahinja Pavlović i Saša Zdjelar.

Tok meča:

Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ
Partizan: Vladimir Stojković - Nemanja Miletić, Bojan Ostojić, Strahinja Pavlović, Slobodan Urošević - Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić - Zoran Tošić, Sejduba Suma, Đorđe Ivanović - Umar Sadik.

Rezerve: Nemanja Stevanović, Dominik Dinga, Igor Vujačić, Milan Smiljanić, Periša Pešukić, Ivan Milosavljević, Aleksandar Lutovac, Lazar Pavlović, Filip Stevanović, Rajko Brežančić, Ognjen Ožegović.

Bordo: Pusan, Kvateng, Bajse, Pablo, Sou, Punđe, Lotin, Mansini, De Previl, Bakva

Rezerve: Kostil, Rajard, Belanova, Mekser, Benito, Otavio, Benharu, Traore, Adli, Brijan, Kardozo

12' - šansa za Partizan!

Posle prekršaja nad Nemanjom Miletićem Zoran Tošić je uputio odličan centaršut u kazneni prostor Bordoa, ali su ispred Umara Sadika intervenisali defanzivci francuske ekipe.

20' - gužva u šesnaestercu Partizana

Fudbaleri Bordoa su dugo gradili akciju po desnom boku, lopta je stigla u kazneni prostor Partizana, ali je tu intervenisao Bojan Ostojić.

22' - dobar kontranapad Partizana

Sejduba Suma je sjajno krenuo u tranziciju, izneo je loptu pred šesnaesterac Bordoa, uposlio na levom boku Slobodana Uroševića, koji je pokušao po zemlji da pronađe Sadika, ali su oko napadača Partizana bila trojica defanzivaca francuskog tima.

42' - Partizan vodi 1:0!

Odlična asistencija Sejdube Sume za Sadika, koji odlično reagovao i savladao golmana Bordoa! 45' - poluvreme!

61' - Milošević napravio izmene

Sadik je svoje mesto prepustio Ožegoviću, na terenu su od tog minuta i Lazar Pavlović i Filip Stevanović, a nešto ranije je zaigrao i Aleksandar Lutovac.

65' - greška Miletića, fantastična reakcija Ostojića!

Desni bek Partizana je izgubio loptu i omogućio protivniku da se nađe oči u oči sa golmanom Nemanjom Stevanovićem, koji je zamenio Vladimira Stojkovića, ali je Ostojić ponovo sjajno reagovao i sprečio izjednačenje.

78' - gol Smiljanića!

Rajko Brežančić je izveo korner, zapravo poslao "balon" u šesnaesterac Bordoa, lopta je stigla do Miletića koji je uspeo da je vrati na peterac, a tu se najbolje snašao Milan Smiljanić i duplirao prednost Partizana. 82' - Smiljanić u presingu

Strelac gola za "crno-bele" je pokušao da iskoristi dodavanja defanzivaca Bordoa u šesnaestercu, ali je golman uspeo da reaguje ispred njega.

83' - gol za Bordo!

Pad koncentracije u defanzivnom delu tima Partizana je iskoristio iskusni 33-godišnji Džimi Brijan i smanjio na 2:1.

86' - šansa za Lutovca

Mlado krilo Partizana je stiglo do šanse za gol, ali je čuvar mreže Bordoa bio spretniji.

91' - kraj meča, pobeda Partizana!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: