"Dovođenje domaćih igrača nije dozvoljeno za Partizan"

Andrea Trinkijeri, trener košarkaša Partizana, govorio je o pojačanjima za narednu sezonu.

Izvor: LN

Sreda, 10.07.2019.

10:10

photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Trinkijeri je najviše govorio o Nemanji Gordiću i Rašonu Tomasu, prvim pojačanjima crno-belih za seozonu 2019/20.

Italijanski stručnjak je govorio povodom informacija da je 24-godišnji Amerikanac imao ponudu od evroligaša Makabija, ali se odlučio na dolazak u Partizan.

"Zašto je došao u Partizan? Jer će imati prostora da se razvija i zato što me je pitao o spisku igrača, Meli, Strelnieks, Vonamejker, Darijus Miler i ove godine Lendejl, Marinković... Onda je rekao 'možda je najbolje da idem tamo gde mogu da postanem najbolja verzija sebe'. Tri puta sam pričao sa njim. Mnogo evroligaša nam je bilo konkurencija. Baš me je pitao za te igrače, kako je tekao njihov razvoj", izjavio je Trinkijeri za "Sportski žurnal".

Trinkijeri je zatim kratko, ali efikasno opisao igrača koji igra na poziciji krilnog centra: "Energija. Neviđena energija".

Tomas je prethodnu sezonu, drugu u profesionalnoj karijeri, proveo igrajući za Dinamo Sasari, a pored njega u crno-bele došao je i Nemanja Gordić, koji je prethodnih nekoliko godina proveo u Budućnosti.

"Prvo sam pokušavao da pronađem domaće igrače. Još me boli koliko su mi vrata zatvorili direktno u nos. Nije moglo ni da se priča o domaćim igračima. To je za nas bilo nedozvoljeno. Voleo bih da napravim ekipu s mnogo domaćih igrača, ali to nije bilo moguće. Onda smo tražili drugačije. A, šta je najsličnije domaćim igračima? Nemanja Gordić", istakao je Italijan.

Jedan od pomenutih domaćih igrača bio je bivši as Partizana Dragan Milosavljević, koji je ipak produžio ugovor sa Unikahom.

"On je bio 'metar u golu'. Prodao sam čak i 'kuću na moru' da bih ga doveo, ali je onda lopta izbačena iz gola. Ima dobrih domaćih igrača, ali trenutno su nedostupni", zaključio je Trinkijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

266 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: