"Nepobedivi" Markes ponovo prvi u Nemačkoj

Hondin motociklista Mark Markes po sedmi put u nizu pobedio je na Sahsenringu, pisti na kojoj se vozi trka za Veliku nagradu Nemačke.

Izvor: SN

Nedelja, 07.07.2019.

14:45

Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Već po treninzima i kvalifikacijama smo dobili nagoveštaj da će Mark Markes ponovo biti dominantan u Sahsenringu i upravo to je na nedeljnoj trci i "isporučio" i upisao 10. pobedu na ovoj pisti u svim kategorijama.

Trka je počela ne baš najboljim startom Fabija Kvartarara koji je pao na sedmo mesto sa druge startne pozicije, a u drugom krugu je čak izleteo sa staze i prerano završio trku na Sahsenringu.

Aleks Rins je prvo postavio najbrži krug trke na svom Suzukiju, pa je nedugo potom obišao Maverika Vinjalesa, inače bivšeg vozača Suzukija i zaseo na mestu broj dva, kasnije je uspeo da stvori veliku prednost, ali je na popularnom "vodopadu" izleteo sa staze i nezgodno pao, pa je morala da reaguje i medicinska ekipa.

Dva Dukatija su sjajno počela zauzevši 6. i 7. mesto, a u tokom trke su upravo tri Dukatija vodila veliku bitku za pozicije, dok je i Valentino Rosi uspeo da zabeleži napredak na stazi posle novih slabijih kvalifikacija.

Neverovatan tempo postavlja Mark Markes i na stazi koja mu najviše odgovara stvara razliku od dve sekunde na 21 krug do kraja i već tada smo mogli da sjajnog Španca proglasimo pobednikom trke na Sahsenringu.

Nakon Rinsovog izletanja pri brzini od preko 170 kilometara na čas, Vinjales se vratio na poziciju dva, dok je Kračlou skočio na pobedničko postolje, pošto je na 10 krugova pre kraja imao oko 7 sekundi prednosti nad Petrućijem i Doviciozom.

Mir, jedini preostali predstavnik Suzukija, kao i Miler i Morbideli uz Rosija i Štefan Bradl (preuzeo deseto mesto posle pada Aleša Espargara) dopunili su deset najbolje plasiranih vozača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: