Tumbaković: Nikome vrata nisu zatvorena, nikad se nisam odricao najboljih igrača VIDEO

Fudbalski savez Srbije promovisao je u utorak Ljubišu Tumbakovića kao novog selektora Srbije, koji je potpisao ugovor do kraja 2021.

Izvor: AK

Utorak, 02.07.2019.

13:00

Tumbaković: Nikome vrata nisu zatvorena, nikad se nisam odricao najboljih igrača VIDEO
Foto: StarSport

Tumbaković, najtrofejniji trener u istoriji FK Partizan, zamenio je Mladena Krstajića koji je napustio tu funkciju nakon debakla u Ukrajini (0:5) u kvalifikacijama za EURO 2020.

Novi selektor Srbije, već deseti u poslednjih 13 godina, dolazi neposredno nakon što ga je otpustio FS Crne Gore, jer je odbio da vodi tim u meču sa takozvanim Kosovom takođe u kvalifikacijama za prvenstvo "Starog kontinenta".

"Godinama se pripremam za ovakvu konferenciju, iako sam morao dugo da čekam srećan sam i zadovoljan. Privilegija je i čast biti selektor svoje zemlje. Znam da ulazim u profesionalni izazov, imao sam ih mnogo i rešavao sam ih na najbolji mogući način. Ovaj je sigurno najveći i tu ću potrošiti i uložiti najviše želje, truda i znanja da bismo ostvarili dobar rezultat, a to je pre svega plasman na Evropsko prvenstvo. Fudbal je živa stvar. Bez obzira što rezultatski 'falimo' (zaostajemo), nadam se da ću uspeti da napravim patriotsku atmosferu koja će definisati rezultat", rekao je Tumbaković.

Tumbaković se dotakao i gorućih pitanja – Luke Milivojevića i Matije Nastasića.
Foto: StarSport
"Imam svoje principe u radu i nikad se nisam odrekao igrača koji su najbolji. Uvek sam se trudio da svojim znanjem, iskustvom i harizmom dovedem do toga da iskoristimo sve igrače koje imamo, tako da nikome vrata nisu zatvorena. Pokušaćemo da nađemo za svakoga prostor i mesto da njihov kvalitet dođe do maksimalnog izražaja, a da mi opet napravimo rezultat. Imam plan za narednih nekoliko meseci, nisu samo njih dvojica u toj priči. Više je pojedinaca sa kojima ću razgovarati, a koji nisu imali minutažu ili su imali manju. Niko neće biti zakinut, trudiću se maksimalno da budem objektivan. Njih vidim kao naše bogatstvo, sve ovo radimo zbog njih".

Iskusni stručnjak je dobio istu platu kao njegov predhodnik – 300.000 evra godišnje uz bonus za plasmana na EP 2020.

Tumbaković će na mestu selektora Srbije debitovati 7. septembra u Beogradu, protiv šampiona Lige nacija i Evrope – Portugala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: