Nije Grčka samo Adetokumbo – Heleni u najjačem sastavu dolaze na Mundobasket

Selektor košarkaške reprezentacije Grčke Tanasis Skurtopulos objavio je preliminarni spisak igrača koji će početi pripreme za Svetsko prvenstvo u Kini.

Izvor: MT

Utorak, 02.07.2019.

11:07

Nije Grčka samo Adetokumbo – Heleni u najjačem sastavu dolaze na Mundobasket
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Na spisku se nalazi 18 igrača, a predvodi ih Janis Adetokunbo, najkorisniji igrač NBA lige.

Od zvučnijih košarkaša, tu su još Nik Kalates i Kostas Slukas, odnosno iskusni dvojac Olimpijakosa, Jorgos Printezis i Kostas Papanikolau.

Interesantno, pored Janisa, na spisku se nalaze i njegova dva brata Tanasis i Kostas.

Na spisku selektora Skurtopulosa se nalaze sledeći igrači: Janis Atinau, Janis Adetokumbo, Tanasis Adetokumbo, Kostas Adetokumbo, Panajotis Vasilopulos, Nik Kalates, Antonis Koniaris, Janulis Larencakis, Vangelis Macaris, Dinos Mitoglu, Janis Burusis, Tajler Dorsi, Jorgos Papajanis, Kostas Papanikolau, Janis Papapetru, Jorgos Printezis, Hristos Salustros, Kostas Slukas.

Grčka se nalazi u grupi F Svetskog prvenstva, a protivnici su joj Brazil, Crna Gora i Novi Zeland. Dve najbolje reprezentacije iz grupe prolaze u sledeću fazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: