Španija skinula Nemačku sa trona, odličan posao sudija iz Srbije VIDEO

Mladi fudbaleri Španije osvojili su Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine pobedom nad Nemačkom rezultatom 2:1.

Izvor: LN

Nedelja, 30.06.2019.

22:50

Španija skinula Nemačku sa trona, odličan posao sudija iz Srbije VIDEO
Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images

Španci su došli do pobede u meču u kojem su totalno nadigrali rivala i u kojem su mogli da budu mnogo rezultatski ubedljiviji.

Nemačka je u finalu imala priliku da odbrani titulu osvojenu na prošlom prvenstvu, ali je ipak "krunu" prepustila vršnjacima iz Španije.

Utakmicu je fenomenalno odsudila ekipa iz Srbije, koju je predvodio glavni arbitar Srđan Jovanović, uz pomoćnike Uroša Stojkovića i Milana Mihajlovića.

Strelci za Špance bili su Fabijan Ruis u 7. i Dani Olmo u 69. minutu, dok je strelac gola za Nemce bio Amiri u 88. minutu.

Ovo je bila peta titula na EP U21 za Špance u njihovoj istoriji.

Španci su došli do vođstva već u sedmom minutu preko Fabijana Ruisa, koji je preciznim šutem van šesnaesterca matirao golmana Nemaca.

Sudija Jovanović je na prvom testu bio u 33. minutu, posle faula Hesusa Valjeha. Posle gledanja VAR tehnologije srpski arbitar se, pravedno, odlučio na žuti, umesto crvenog kartona.

Španci su sa 2:0 poveli u 69. minutu kada je na odbijenu loptu naleteo fudbaler Dinama iz Zagreba Dani Olmo.

Mlada selekcija "crvene furije" je nastavila da napada, a dve prilike su propustili Ruis i Karlos Soler. Udarac strelca prvog gola bio je zamalo neprecizan, dok je Soler bio bez sreće jer je pogodio prečku.

Nemačka je, pomalo nezasluženo, došla do utešnog gola u 88. minutu, kada je Nadiem Amiri imao dosta sreće i uz pomoć protivnika, od kojeg se lopta odbila, postigao gol sa distance.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: