Ferstapen o sumnjivom potezu: To je pravo trkanje

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je da posle lošeg starta u trci Formule 1 za Veliku nagradu Austrije nije mogao da zamisli da će pobediti.

Izvor: LN

Nedelja, 30.06.2019.

19:52

Ferstapen o sumnjivom potezu: To je pravo trkanje
Photo by Mark Thompson/Getty Images

"Posle onakvog starta mislio sam da je trka gotova, ali nastavio sam da se borim. Imao sam problema sa gumama, ali posle odlaska u boks i zamene guma, leteo sam, imali smo pravi tempo da obidjem Leklera. Izuzetno sam srećan i zbog ekipe i zbog Honde", rekao je Ferstapen posle trke.

Ferstapen nije dobro startovao, izgubio je nekoliko pozicija, ali se dobrom vožnjom vratio u trku, a u 69. krugu obišao je vozača Ferarija Šarla Leklera, koji je do tada bez problema čuvao prvo mesto. U završnici trke saopšteno je da će redari proceniti da li je Ferstapen na dozvoljeni način obišao Leklera.

"To je pravo trkanje, inače bi trebalo da ostanemo kod kuće. Ako ovakve stvari nisu dozvoljene, onda nema svrhe ostati u Formuli 1"
, naveo je Ferstapen, posle šeste pobede u karijeri.

Lekler je rekao da je trka bila dobra, ali da mu je krivo što nije pobedio.

"Ostavićemo redarima da odluče, ali za mene je situacija jasna, ne znam kako je izgledalo drugima sa strane. Bio sam sa spoljne strane, baš kao i krug pre toga, bilo je u redu jer je ostavio prostor za izlazak u krivini, ali nije u narednom krugu, pa je došlo do kontakta, morao sam da odem široko i nisam imao drugu šansu da ga obidjem", rekao je Lekler.

Treće mesto zauzeo je vozač Mercedesa Valteri Botas.

"Dobro smo startovali, bilo je malo teže nego što smo očekivali, posebno sa pregrevanjem motora, orali smo da pazimo na temperaturu, ali osvojili smo bodove. Imali smo dobar tempo, nije bilo mnogo razlike, ali nismo mogli da sustignemo protivnike dok smo upravljali temepraturom", naveo je Botas.

Naredna trka u šampionatu vozi se 14. jula za Veliku nagradu Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: