Đoković i Barti prvi nosioci na Vimbldonu

Organizatori Vimbldona objavili su listu nosilaca za predstojeći turnir.

Izvor: Z.K.

Sreda, 26.06.2019.

12:36

Đoković i Barti prvi nosioci na Vimbldonu
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Treći Grend slem sezone počinje u ponedeljak i završava se 14. jula, a prvi nosioci biće Novak Đoković i Ešli Barti.

Očekivalo se da će Đoković kao prvi na svetu i kao branilac trofeja na Vimbldonu biti postavljen za prvog nosioca, ali je zato došlo do promene u odnosu na ATP listu kada je reč o poziciji drugog nosioca.

Rodžer Federer je drugi, a Rafael Nadal treći nosilac, dok je u odnosu na poziciju na ATP listi odlično prošao i Kevin Anderson.

On je osmi na svetskoj lestvici, ali je i prošlogodišnji finalista, pa će tako biti postavljen za četvrtog nosioca u Londonu.

Načinom rangiranja nosioca na Vimbldonu proteklih dana nije bio zadovoljan Rafael Nadal koji je rekao da tako nešto nije u redu i da mu nije jasno zašto se pravi posebna formula samo za Vimbldon.

"Vimbldon je jedini turnir u godini gde oni rade sa nosiocima šta im je volja. Kako god da bude, nevažno da li sam drugi ili treći nosilac, moraću da budem najbolji i boriću se za svaku pobedu. Jedini što mi se čini da nije u redu je što se to radi samo na Vimbldonu. Ne odnosi se samo na mene, već i sve druge. Oni ne poštuju status koji su igrači stekli tokom sezone", izjavio je šampion Rolan Garosa.

Srbija među nosiocima ima čak trojicu tenisera, osim Novaka, tu su i Laslo Đere koji je postavljen za 31, odnosno Dušan Lajović koji je 32. nosilac.
Kod teniserki, Ešli Barti je na čelu liste nosilaca kao novi svetski broj jedan, a postavka nosilaca prati dalje WTA listu po redosledu.

Naomi Osaka je drugi, Karolina Pliškova treći, Holanđanka Kiki Bertens četvrti, a branilac titule, Nemica Anđelik Kerber je peti nosilac ove godine.

Nagradni fond turnira je 34 miliona funti, a šampionima u muškom i ženskom singlu pripašće ček na 2,35 miliona funti, što je za 100.000 više u odnosu na prošlu godinu.

Žreb za treći Grend slem turnir sezone biće obavljen u petak u 11 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: