Benites napušta Njukasl, Žoze Murinjo preuzima "svrake"?

Španski trener Rafael Benites napustiće klupu Njukasla po isteku ugovora 30. juna.

Izvor: AK

Ponedeljak, 24.06.2019.

17:10

Benites napušta Njukasl, Žoze Murinjo preuzima
Photo by Dan Mullan/Getty Images

Benites je u Njukasl stigao u martu 2016, nije uspeo da spreči eliminaciju "svraka" u Čempionšip, ali ih je ekspresno vratio u Premijer ligu.

U povratničkoj sezoni crno-beli su bili deseti, a prošle sezone 13. Navijači su tražili od kluba da ga zadrži, ali dve strane nisu mogle da se dogovore.

"Naporno smo radili da produžimo Rafin ugovor. Medjutim, nije bilo i neće biti moguće, postići dogovor sa Rafom i njegovim predstavnicima. Zahvaljujemo Rafi i njegovim saradnicima na uloženim naporima u protekle tri i po godine i njihovom značajnom doprinosu onome što je zajedničkim snagama postignuto. Mi bismo želeli da zahvalimo i našim navijačima, igračima i zaposlenima na strpljenju tokom perioda neizvesnosti", navodi se u saopštenju Njukasla.

Odmah su počele spekulacije ko bi mogao da zameni Španca, a portugalski mediji navode da je favorit Žoze Murinjo.

Čovek koji je bio prvak Evrope sa Portom i Interom, te sa Čelsijem tri puta osvojio Premijer ligu, bez angažmana je od decembra kada je dobio otkaz u Mančester junajtedu.

Murinjo je sa Portom i Interom bio i šampion Portugala i Italije, a osvojio je i šampionat Španije sa Real Madridom.

Sa Junajtedom je stigao do trofeja Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: