Nemice lako do četvrtinala, Norveška posle drame izbacila Australiju

Ženska fudbalska reprezentacija Nemačke savladala je Nigeriju rezultatom 3:0 i plasirala se u četvrtfinale svetskog prvenstva za dame.

Izvor: SN

Subota, 22.06.2019.

23:56

Nemice lako do četvrtinala, Norveška posle drame izbacila Australiju
Photo by Maja Hitij/Getty Images

Nemice su bile ubedljive od samog početka i jasno stavile Nigeriji do znanja da su one favoriti i da im je cilj prolazak u narednu fazu.

Već u 20. minutu utakmice došle su do vođstva preko Aleksandre Pop, da bi Sara Dabric 7 minuta kasnije realizovala jedanaesterac i povisila prednost na 2:0, a konačnih Nemačka 3, Nigerija 0, postavila je Lea Šuler u 82. minutu.

Drugi današnji meč osmine finala odigrale su reprezentativke Norveške i Australije. Izabel Herlovsen je u 31. minutu dovela Norvešku do vođstva, da bi krajem susreta usledila prava drama, pošto je Australija izjednačila preko Elis Kelond Najt u 83. minutu susreta.

Usledili su potom produžeci, gde nije bilo maltene nikakvih uzbuđenja i usledili su penali, gde su reprezentativke Norveške bile uspešnije sa 4:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: