U21 EP: Španci silovito do polufinala, Italijani na čekanju

Mladi fudbaleri Španije plasirali su se u polufinale U21 Evropskog prvenstva.

Izvor: AK

Subota, 22.06.2019.

22:50

U21 EP: Španci silovito do polufinala, Italijani na čekanju
Foto: EPA-EFE/ALFIO GUARISE

"Crvena furija" je u odlučujućem kolu razbila direktnog konkurenta Poljsku 5:0 i zahvaljujući upravo gol razlici domogla se nokaut faze.

Tri tima su u Grupi A osvojila po šest bodova, uključujući i domaćina turnira Italiju nakon pobede nad Belgijom 3:1.

Međutim, Španci su u tri meča ostvarili gol razliku 8:4, Italijani 6:3, a Poljaci 4:7, pa je "Furija" osvojila grupu.

Italijani i dalje imaju šansu da nastave borbu za trofej, ali zavise od rezultata iz preostale dve grupe, jer samo jedan drugoplasirani tim će u polufinale.

U igri su Danska i Austrija koji imaju po tri boda u Grupi B u kojoj je i Srbija, dok u Grupi C Francuska i Rumunija imaju po šest bodova uoči međusobnog duela u poslednjoj rundi.

Ukoliko ove dve selekcije remiziraju, obe će proći u polufinale.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Italijani su savladali Belgiju uprkos potresima unutar selekcije, jer je uoči meča selektor Luiđi di Bjađo pokazao autoritet izbacivši iz ekipe dve najveće zvezde – Moizea Kena i Nikolu Zaniola.

Velike nade Juventusa i Rome su kažnjenje jer su zakasnile na timski sastanak, a Di Biađo im je pokazao da bez obzira na njihov kvalitet i status, ekipa je uvek na prvom mestu.

U njihovom odsustvu istakli su se Nikolo Barela, Patrik Kutrone i Federiko Kijeza koji su srušili Belgijance.

U drugom meču grupe Španci su razbili Poljake već u prvom poluvremenu pogocima Pabla Fornalsa, Mikela Ojarsabala i Fabijana Ruisa.

Međutim, junak je na kraju postao Dani Sebaljos jer je njegov gol u 71. minutu doneo "Furiji" prvo mesto u grupi. "Petardu" je kompletirao Borha Majoral u poslednjem minutu utakmice.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: