Čukarički pobedio sa 10:1

Fudbaleri Čukaričkog slavili su u prvom kontrolnom meču tokom priprema u Sloveniji, rezultatom 10:1, protiv domaćeg drugoligaša Dravograda.

Izvor: SN

Subota, 22.06.2019.

20:23

Čukarički pobedio sa 10:1
Foto: FK Èukarièki

Trener belo-crnih Aleksandar Veselinović odigrao je po poluvreme sa dva različita sastava, u želji da šansu dobije što više prvotimaca.

Odličnu priliku imao je Šapić u 16. minutu, Docić je lepo centrirao iz kornera, a najvišpi igrač na terenu je glavom zahvatio loptu, ali je za malo prebacio gol rivala. Ipak, tri minuta kasnije Čukarički je poveo. Luka Stojanović je centrirao sa desne strane, a Tedić je fantastično sproveo loptu glavom u mrežu – 1:0.

Nije se dugo čekalo na novu majstoriju, ovoga puta bila je to individualna akcija Milutina Vidosavljevića, koji je šutirao sa gotovo 25 metara, a lopta se od prečke odbila u gol Dravograda – 2:0. Pred kraj prvog poluvremena Čukarički je postigao još dva gola. Najpre je posle odlične solo akcije precizan bio Kovač u 39. minutu, bio je to prejak udarac sa 15 metara za golmana Dragovrada – 3:0.

Nedugo zatim udarac, gotovo sa istog mesta, isprobao je Veličković, ovoga puta golman slovenačkog tima uspeo je da interveniše. Ali, u 42. minutu nije mu bilo spasa, Luković je promešao odbranu rivala, potom sjajno uposlio Tedića, koji je rutinski poslao loptu u mrežu, postigavši svoj drugi, a četvrti gol za belo-crne – 4:0.

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku povratnika među Brđane, Veljka Birmančevića. Najpre je posle solo akcije pogodio stativu, a potom je već u 48. minutu bio siguran sa bele tačke. Već koji minut kasnije još jedna dobra prilika za Čukarički, Fratrović je bio najviši u skoku, ali je zatresao prečku protivničkog gola.

Imali su potom Brđani još dva zicera, najpre Kosta Aleksić koji je driblingom lako izbacio čuvara, ali je potom sa šest metara šutirao snažno i neprecizno. Odmah potom isti igrač je sjajno asistirao posle prodora po levoj strani Rakonjcu, ali je mladi napadač belo-crnih loše zahvatio loptu.

Ipak, iskupio se nedugo zatim Rakonjac lepom asistencijom za Terzića, a njegov dojučerašnji saigrač u omladinskom timu je lako savladao golmana Dravograda – 6:0. Samo dva minuta kasnije Kajević je napravio dar-mar u odbrani Slovenaca, mogao je i sam da završi akciju, ali je asistirao Aleksiću, kojem nije bilo teško da ubaci loptu sa dva metra u tada već praznu mrežu – 7:0.

Već u 71. minutu akcija istih igrača, ovoga puta Kajević je prebacio čitavu odbranu rivala, a Aleksić je na šest metara zahvatio volej, golman Plojtilen je bio nemoćan – 8:0.

Dravograd je uspeo da postigne počasni pogodak, posle greške Kopitovića, potom i golmana Petrovića, najbolje se snašao Kajtazi 8:1. Brzo je uzvratio Čukarički, sada preko Rakonjca, koji je lako savladao protivničkog golmana sa 14 metara – 9:1. Do kraja je još pogodio i Kajević, za dvocifreni broj golova u mreži borbenog, ali daleko slabijeg rivala – 10:1.

Čukarički će tokom priprema u Sloveniji odigrati još četiri kontrolna meča, dva 29. juna, protiv B tima moskovskog Dinama i rumunske Astre, te dva 2. jula, protiv rumunskog Voluntarija i još jednog rivala čija se potvrda čeka. Sezona će za belo-crne početi mečevima prvog kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope, 11. jula će na Banovom brdu gostovati jermenski Banants.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: