Srbija u finalu Svetske lige, potopljena Australija

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige.

Izvor: Z.K.

Subota, 22.06.2019.

14:35

Srbija u finalu Svetske lige, potopljena Australija
Foto: thepedja@gmail.com/STARSPORT

Na bazenu SRC "Tašmajdan" izabranici selektora Dejana Savića pobedili su Australiju sa 16:11 (6:2, 3:2, 2:3, 5:4).

Tako su "delfini" još jednom pokazali snagu i da su svakako jedan od najboljih svetskih timova, a u nedelju od 16.30 časova igraće u finalu sa boljim iz meča između Španije i Hrvatske.

To praktično znači da Srbija ima veliku šansu da ponovo osvoji Svetsku ligu, ček na 350.000 dolara i overi vizu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Sve je u ovom susretu funkcionisalo kako su želeli Dejan Savić i njegovi izabranici. Bilo je malo bojazni jer su Australijanci i u prvom meču u grupi pokazali da imaju dobar tim, tada je naš tim slavio sa 12:8, ali kada se sve sabere, jasno je gde počiva najviši kvalitet u svetskom vaterpolu.

Naši momci su odlično započeli utakmicu, za razliku od prvog meča sa Australijancima. Lako su stekli ubedljivih 4:0, utisak je da je taj start meča možda bio i odlučujući, jer Australija nije mogla da isprati tu brzinu.

Posle osam minuta, "delfini" su imali komotnih 6:2 i sve je od tog momenta bilo znatno lakše.

Drugu četvrtinu Srbija je dobila rezultatom 3:2, da bi u trećoj posle manje krize i nešto sporijeg tempa uz dosta neiskorišćenih napada, Australija uspela da dobije tu deonicu (3:2).

Do kraja meča, trebalo je samo održavati stečenu predost, Filip Filipović i drugovi su to umešno radili i na kraju zasluženo stigli do novog finala.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je upravo kapiten Filipović koji je susret završio sa pet golova, dok je Andrija Prlainović postigao tri gola.

U timu Australije, najefikasniji je bio Džozef Kajes sa tri pogotka.

Sve detalje meča na Tašmajdanu mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: