Težak poraz Srbije, Nemci brojali do šest, zar se ovako igra Evropsko prvenstvo?!

Mlada reprezentacija Srbije izgubila je i drugu utakmicu na Evropskom prvenstvu, a posle Austrije od nje je bila bolja Nemačka – 1:6 (0:3).

Izvor: Žikica Baboviæ

Četvrtak, 20.06.2019.

20:00

Težak poraz Srbije, Nemci brojali do šest, zar se ovako igra Evropsko prvenstvo?!
Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images

Nakon meča u Trstu, "orlići" su na začelju grupe B sa skorom 1:8 i bez osvojenog boda.

U poslednjem kolu Srbija igra sa Danskom u nedelju od 21 sat, takođe u Trstu i biće to oproštaj ove generacije od Evra, iako smo ih u Italiju ispratili s mnogo većim ambicijama.

Nemci su nam pokazali kako se danas igra moderan fudbal, zgazili su nas na sredini terena, lako su dolazili do šesnaesterca „orlića“, uvek su bili okrenuti licem ka protivničkom a ne svom golmanu, šutirali su, pogađali, bili odgovorni i kada lopta nije bila u njihovim nogama, uvek dobro postavljeni i što je najvažnije – nisu hteli da stanu dok se nije završio meč.

Kamo sreće da u ovom izveštaju možemo da spomenemo trenutak kada se tačno raspala igra Srbije, ali, eto, ne možemo, jer igre od prvog minuta nije ni bilo.

Ova ekipa Srbije ima mnogo veće mogućnosti od toga da u dve utakmice primi osam golova i jednom šutne na gol Nemaca za 90 minuta, ali očigledno je da selektor Goran Đorović i njugov stručni štab nisu dobro pripremili ekipu za ono što ih je očekivalo na Evropskom prvenstvu.

U ovoj ekipi ima seniorskih reprezentativaca Srbije i nameće se pitanje kakvu su nam poruku poslali ovakvim učešćem na Evru.

Neverovatna je činjenica da je su ovi momci posle 3:0 za protivnika krenuli da trče i vrše presing na protivnika, a nešto kasnije tokom utakmice da sa dva zadnja vezna i četiri defanzivca odrađuju minute valjda da ne bi pretrpeli teži poraz umesto da pokušaju da igraju i nekako ga ublaže. I tako čuvajući se težeg poraza doživeli su debakl.

Možemo sada da pišemo kako je Srđan Babić zaigrao umesto suspendovanog Vukašina Jovanovića, te da je Uroš Račić zamenio Erhana Mašovića na početku ove utakmice ili da je Andrija Živković posle iks utakmica postigao gol za Srbiju iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca. Možemo da pišemo i zašto Jović nije dobijao lopte i gde je bila naša sredina i da etiketiramo odbrambene igrače koji su grešili... Ali ono što je jedino bitno u ovom meču jeste pristup naših igrača, selektora i stručnog štaba ovoj utakmici i šest neverovatno lako primljenih golova.

Ko je gledao Nemce protiv nas mogao je da stekne utisak da mi i oni uopšte nismo igrali isti sport, da smo se zapravo na terenu u Trstu slučajno sreli. Da su oni igrali fudbal, a mi valjda preskakali lastiš. Ko će ga znati.

I da, sada ćemo naravno „pokušati da izvučemo pouke iz ovog poraza“, složićemo se da i veće sile od nas gube, pa ćemo se, tapšući jedni druge po ramenu, okrenuti svetlijoj budućnosti.

Evropsko prvenstvo U21, drugo kolo grupe B:

Srbija – Nemačka 1:6 (0:3)

Strelci: Živković 85. p - Rihter 16, Valdšmit 30, 37. i 80. minut, Daud 69, Majer 90+2
Stadion: Nero Roko (Trst)
Sudija: I. Kovač (Rumunija)

Srbija: Radunović - Gajić, Milenković, Babić, Bogosavac - Račić, Pantić (od 46. Ranđelović), Lukić - Živković, Radonjić (od 86. Lutovac), Jović (od 69. Joveljić).

Nemačka: Nibel - Klosterman, Baumgartl, Ta, Henriks - Egeštajn (od 67. Majer), Eztunali (od 46. Amiri), Daud, Nojhaus - Valdšmit, Rihter (od 74. Nmeka).
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1122 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: