Lalatović: Radnički zaslužuje rivala poput Ajntrahta, ali prvo Flora

Trener fudbalera Radničkog Nenad Lalatović ocenio je da njegov klub zaslužuje rivala poput Ajntrahta iz Frankfurta, ali da je eventualni duel još uvek daleko.

Izvor: SN

Sreda, 19.06.2019.

18:45

Lalatović: Radnički zaslužuje rivala poput Ajntrahta, ali prvo Flora
Photo: Nenad Mihajlovic

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, fudbaleri niškog Radničkog će igrati protiv Flore iz Talina.

"Mislim da je Radnički zaslužio da odigra utakmice protiv jednog takvog rivala. Spektakl protiv Ajntrahta je jako daleko. Mi prvo treba da prođemo Floru, a to je verujte mi opasan tim", rekao je Lalatović.

Ukoliko u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminišu Floru iz Talina, fudbaleri Radničkog će u drugom kolu odmeriti snage sa Ajntrahtom iz Frankfurta.

"Mi još nemamo iskritalisan tim. Puno igrača nam je otišlo, očekujemo četvoricu ili petoricu da nam se priključe i ja ću sve to morati da uigram u roku od dve sedmice. Zbog toga sam veoma oprezan pred te mečeve sa Estoncima, ali se nadam da ćemo uspeti da ih prođemo i da onda Nišlijama podarimo dve nezaboravne utakmice protiv jedne od najboljih ekipa u Nemačkoj", rekao je Lalatović.

Radnički ili Flora će dočekati Nemce 25. jula, a revanš će se igrati sedam dana kasnije. Prvi čovek Radničkog Ivica Tončev bio je veoma zadovoljan nakon žreba.

"Veliki klub se postaje i vraća se na stare staze igranjem velikih utakmica. Srećan sam što smo izvukli Ajntraht, jer da bi se Radnički vratio na stare staze mora da igra ovakve utakmice. Kada sam se vratio u Niš obećao sam mojim sugrađanima i navijačima kluba da će Radnički igrati velike utakmice, a nadam se da će to biti već sada, ako budemo prošli prvo kolo protiv Flore. O ovoj utakmici pričaće se dugo, jer ovako veliki klub nije došao u Niš još od 1982. godine", rekao je Tončev.

Evropska fudbalska unija je danas promenila domaćinstva Radničkom i Flori, pa će se prva utakmica igrati u Talinu 11. jula, a revanš u Nišu 18. jula. Razlog je pravilo Uefe da dva tima iz istog grada ne mogu u njemu da igraju istog dana, a za 18. jul je zakazan revanš meč između Levadije iz Talina i Stjarnana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: