Srbija jača od oluje i Australije, 12:8 na startu turnira Svetske lige

Vaterpolisti Srbije uspešno su započeli takmičenje na završnom turniru Svetske lige u Beogradu.

Izvor: Z.K.

Utorak, 18.06.2019.

20:20

Srbija jača od oluje i Australije, 12:8 na startu turnira Svetske lige
Foto: thepedja@gmail.com/STARSPORT

U bazenu SRC “Tašmajdan” bili su bolji u meču B grupe od Australije, slavili su na kraju sa dovoljno ubedljivih 12:8.

Bio je to meč koji je bio u prekidu punih 45 minuta, jer se pred kraj prve četvrtine spustilo veliko nevreme u prestonici Srbije, tako da je bilo pitanje da li će meč biti nastavljen.

U trenutku prekida, Australija je vodila sa 5:4, ali posle toga su stali i kada je meč posle 22 časa nastavljen, sve je išlo na stranu izabranika selektora Dejana Savića.

Nisu koncentrisano počeli “delfini” ovaj susret, Australijanci su pomalo neočekivano stigli do tri gola prednosti (3:0).

Onda je usledilo buđenje, golovima Filipa Filipovića i Miloša Ćuka Srbija je smanjila na 2:3, da bi na 3:5 Mandić postigao gol za 4:5, ali tada je meč prekinut zbog oluje.

Kada je sve nastavljeno, videli smo sasvim drugačiju Srbiju, onakvu kakvu smo gledali godinama unazad. Raspucanu, dovoljno efikasnu i snažnu u odbrani, i Australijanci nisu imali šansu za iznenađenje.

Drugu četvrtinu naši momci završili su rezultatom 3:0, Vico, Stefan Mitrović i Rašović su postigli golove pa je na poluvremenu bilo 7:5 za "delfine".

Kao što je bila efikasna i prva, tako je bila i treća četvrtina, naš tim je dobio rezultatom 4:3. Raspucao se i iskusni Andrija Prlainović, koji je u tom delu postigao dva gola na svoj prepoznatljiv način, da bi u poslednjoj deonici viđen samo jedan gol, i to opet od strane Prlainovića.

Sve u svemu, dobro odrađen zadatak za početak turnira, zabeležena je pobeda, ali u sredu će biti daleko teže.

Hrvatska je naredni protivnik, oni su u prvom meču dana u B grupi pobedili Kazahstan sa 20:4 i nema sumnje da će u sredu od 21 čas sve ključati na bazenu "SRC Tašmajdan".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: