Alonso: Vratiću se samo ako budem imao šanse za titulu

Fernando Alonso ostavio je mogućnost da se vrati u skorijoj budućnosti u Formulu 1.

Izvor:

Utorak, 18.06.2019.

18:24

Alonso: Vratiću se samo ako budem imao šanse za titulu
Photo by Charles Coates/Getty Images

Španski vozač je krajem prošle godine odvozao svoju poslednju trku u Abu Dabiju, nakon čega se oprostio od Formule.

Sada, nakon osam meseci od oproštajne trke, govorio je za španske medije o potencijalnom povratku na stazu:

"Otvoren sam za zanimljive ponude u budućnosti, ako odlučim da se vratim u Formulu 1 biće to samo ukoliko budem imao realne šanse za titulu. Nisam zainteresovan za projekte koji kreću od nule, želim odmah pobednički bolid, ako se takvi uslovi ispune nema sumnje da ću se vratiti na stazu." izjavio je Španac i dodao:

"To što imam 37 godina ne predstavlja veliki problem, telo najbolje reaguje između 25. i 30. godine, ipak tu je i iskustvo koje se stiče godinama i koje ja definitvno imam."

Španac je dva puta uspevao da osvoji šampionat Formule 1, 2005. i 2006. godine, a svoju poslednju pobedu ostvario je 2013. godine u Španiji.

Alonso je još uvek u trkačkoj formi, sobzirom da je nakon završetka karijere u Formuli 1 učestovao u trkama poput „24 časa Le Mana“i „Indi 500“ a sledeće godine nastupa i na Dakar reliju nakon čega bi mogao da se vrati u Formulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: