Austrijanci zaziru od Jovića i drugova: Srbi imaju strašan tim

Mlada reprezentacija Srbije u ponedeljak u 18.30 časova u Trstu igra prvi meč na Evropskom prvenstvu protiv reprezentacije Austrije.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 16.06.2019.

17:49

Austrijanci zaziru od Jovića i drugova: Srbi imaju strašan tim
Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Poznate su ambicije "orlića" koji su na takmičenje u Italiju i San Marino stigli sa velikim optimizmom, a Luka Jović, nedavno pojačanje Reala biće veliki adut.

Iz tabora Austrije stižu pohvale na račun našeg tima, ali selektor Verner Gregorič ističe da njegov tim nije došao na takmičenje da bi igrao drugorazrednu ulogu.

"Recimo da ćemo biti veoma opasan autsajder! Imamo dobar tim i želimo da postignemo nešto posebno i tako inspirišemo sve u Austriji. Iz nedavnog meča sa Francuskom (pobeda od 3:1), treba uzeti dosta pozitivnih stvari. Imali smo snažnu odbranu, ali nam je dobra igra u tranziciji donela uspeh. Nećemo, što bi se reklo, parkirati autobus pred našim golom i strahovati kao zec pred poterom, bila bi to šteta za igrače kao što su Volf, Honsak i Šlager da moraju samo da misle na odbranu. Brzim protivnapadima možemo naneti dosta nevolja protivniku", kaže selektor Austrije.

O reprezentaciji Srbije se dosta priča, a najviše o Joviću koji na turnir stiže kao novi igrač kraljevskog kluba.

"On je neverovatan napadač i morate na njega motriti svakog sekunda", izjavio je defanzivac Verdera, Marko Fridl, koji je imao prilike da u ligaškim mečevima igra protiv Jovića.

I Aleksander Šlager je saglasan u oceni da je Jović prva pretnja.

" Kod takvih igrača često ne možete da predvidite sledeći potez jer u svakom momentu mogu da načine nešto genijalno, ali zato je i dodatni motov igrati protiv njih", rekao je Šlager.

Saša Kalajdžić, koji je izabrao da igra za Austriju ovo je prilika za dokazivanje.

"Srbija ima zaista izvanredan tim, ali želimo da igramo slobodno i pokažemo da i mi imamo dobre igrače", rekao je Kalajdžić.

Hanes Volf kaže da je ovo možda i ključna utakmica za rasplet u grupi.

"Mnogo više cenim tim Srbije od Danske, tako da ako pobedimo Srbiju imate dobre šanse za drugo mesto, možda to može da bude dovoljno za plasman u polufinale", rekao je Volf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: