Beker i Mekinro: "Trojka" preti da pokopa još jednu generaciju

Velikani svetskog tenisa, Boris Beker i Džon Mekinro smatraju da će velika trojka Đoković, Federer i Nadal osvajati i dalje najveće titule.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 16.06.2019.

17:00

Beker i Mekinro:
EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Oni su izneli niz kritika na račun mlađih igrača rekavši da mnogi koji su pri vrhu i dalje nisu tog kvaliteta kao prva tri igrača na planeti.

Federer, Đoković i Nadal su osvojili ukupno 53 Grend slem titule i samo su Stan Vavrinka i Endi Mari od 2015. uspeli da osvoje poneki trofej.

Ako se gleda od 2005. na ovamo, tu su još samo Marin Čilić i Huan Martin del Potro.

"U poslednjih deset godina videli smo najjaču trojku u istoriji tenisa.Pošto su već pokopali sadašnju generaciju, postoji rizik da pokopaju i narednu. Možemo samo da se nadamo da su oni referentne tačke za mlade igrače kao što je meni idol bio Rod Lejver", izjavio je Mekinro.

Boris Beker je sličnog mišljenja i on je još kritičniji prema igračima koji dolaze.

"Ovo uopšte nije dobro za svetski tenis. To nije kompliment za bilo kog igrača koji je mlađi od 28 godina. I neka mi se samo ne pravdaju time da su drugi igrači prejaki. Mislim da bismo trebali da dovedemo u pitanje kvalitet i radne navike kod svakog igrača mlađeg od 28", rekao je Beker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: