Zvanično: Mauricio Sari je novi trener Juventusa

Maricio Sari napustio je poziciju menadžera Čelsija kako bi preuzeo kormilo šampiona Serije A Juventusa, na čijoj će klupi sedeti naredne tri godine.

Izvor: SN

Nedelja, 16.06.2019.

15:35

Zvanično: Mauricio Sari je novi trener Juventusa
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Sari je na klupu Čelsija došao iz Napolija u julu 2018. godine i sa "Plavcima" je završio treći u Premijer ligi i osvojio je Ligu Evrope.

Čelsi je od Juventusa dobio negde oko 5 miliona funti za italijanskog stručnjaka.

Masimilijano Alegri je napustio Juventus po završetku sezone i Sari će biti njegov naslednik.

"Razgovarali smo posle finala Lige Evrope i Mauricio je bio više nego jasan kada nam je rekao da želi da se vrati u Italiju, pa nam je objasnio svoje razloge za ponovni rad u Italiji. On je takođe smatrao da je važno za njega da bude bliže svojoj porodici kao i da bude u blizini svojih roditelja, koji su u poznim godinama", rekla je direktorka Čelsija Marina Granovskaja.

Sari je imao trogodišnji ugovor sa Čelsijem i prošlog jula je postao 9. menadžer kojeg je Roman Abramovič angažovao, tako da nam predstoji zanimljiv period u kom ćemo saznati ko će biti jubilarni deseti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: