Lorenco uništio trku, Markesu trijumf u Kataloniji

Španski vozač Mark Markes slavio je u trci za Veliku nagradu Katalonije i ta pobeda je ostala u senci incidenta koji je izazvao njegov kolega Horhe Lorenco.

Izvor: SN

Nedelja, 16.06.2019.

14:45

Lorenco uništio trku, Markesu trijumf u Kataloniji
Photo by David Ramos/Getty Images

Mark Markes je imao uspešan dan ostvarivši treću pobedu u karijeri na stazi u Barseloni i tako je upisao izuzetno lakih 25 bodova.

Trka je tek počela kada smo videli prvi incident, Bredli Smit je pokupio Aleša Espargara, zbacio ga s motocikla i Espargaro je bio vidno povređen pošto je jedva sedeo na svom motociklu i uz pomoć ljudi iz boksa sišao sa istog.

Bitka za pobedu je bila veoma interesantna i napeta. Mark Markes je obišao Fabija Kvartarara, pa je izgubio poziciju od Andree Dovicioza kojem je ova trka bila izuzetno važna u borbi za šampionsku titulu.

Prošlogodišnji pobednik trke u Katalunji, Horhe Lorenco prilično je napredovao i osvajao pozicije na svakoj krivini. Pokušao je da napadne Maverika Vinjalesa bio previše brz napravio katastrofalnu, početničku grešku, ušao prebrzo u krivinu i pokupio čak tri vozača u krivini broj 10.

Nastradali su Maverik Vinjales, tadašnji lider Andrea Doviciozo i ikona motosporta Valentino Rosi. Tako smo videli čak četiri velika vozača i nekadašnja svetska šampiona na asfaltu kako pre vremena završavaju trku u Barseloni. Svojim nesmotrenim potezom, Lorenco je faktički uništio trku koja je pretendovala da bude veoma zanimljiva. Svakako, Kvartararo, Petrući, Miler, Kračlou i Rins nisu dozvolili da trka bude dosadna i da prođe u senci Marka Markesa, čija prednost nije išla ispod 5 sekundi.

Velike borbe vodili su Miler i Kračlou, sve dok britanski vozač nije izleteo u šljunak u krivini broj četiri na 6 krugova do kraja. Pre ovog nesrećnog manevra, Aleks Rins je majstorski uspeo da ostane na svom motociklu, pritom gledavši da ne pokupi Petrućija i Kvartarara.

Kvartararo je uspeo da vozi pametno i da obiđe Petrućija za poziciju broj dva, koju je do kraja trke i uspeo da zadrži i po prvi put u karijeri našao se na pobedničkom postolju.

Petrući je završio treći, Aleks Rins četvrti, peti je bio Džek Miler, a šesti Pol Espargaro ispred Nakagamija, Rabioa i Zarka, dok su Janone, Oliveira i Gintoli. Zanimljivo, samo 13 vozača završilo je trku u Barseloni usled baš velikog broja incidenata.

Dominantna pobeda Marka Markesa učvrstila je njegovu lidersku poziciju u MotoGP šampionatu sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: