"Francuz neće osvojiti Gren slem dok igraju Novak, Rodžer i Rafa"

Janik Noa, poslednji francuski pobednik na Gren slemu (1983), smatra da ovaj post neće biti prekinut dok se ne povuče "velika trojka".

Izvor: PT

Nedelja, 16.06.2019.

12:45

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

"Ne mislim da će neki Francuz osvojiti Gren slem dok su Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal na turu", rekao je Noa za "Tennis Magazin".

Noa osvojio je Rolan Garos 1983, a 36 godina kasnije on je i dalje poslednji Francuz koji je došao do titule na Gren slemu.

Francuzi imaju dosta tenisera u prvih sto (Monfis, Puj, Per, Manarino, Simon, Erber, Umber, Conga, Šardi...), međutim nijedan nije u prvih deset.

Poslednji Gren slem osvojio je Rafael Nadal, koji je pre nedelju i po dana po dvanaesti put u karijeri osvojio Rolan Garos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: