Željko Obradović: Imamo predivan sport, zašto da ne uživamo u njemu?

Najtrofejniji košarkaški stručnjak u Evropi Željko Obradović je najavio prvi sastanak Borda evroligaških trenera.

Izvor: SV

Subota, 15.06.2019.

15:46

Željko Obradović: Imamo predivan sport, zašto da ne uživamo u njemu?
EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREO

On je istakao da ideja nije samo njegova, već da se o tome mnogo razgovaralo među košarkaškim trenerima.



"Sastanci trenera su bili pod okriljem Evrolige, dešavali su se jednom godišnje u formalnom obliku i više puta u neformalnim situacijama. Postalo je jasno da osećamo da se suočavamo sa problemima koje bi trebalo da predstavimo kroz jedan glas
", rekao je Obradović.

On je naveo da je evidentno da evropski treneri mogu da ukažu na stanje u sportu više sada nego u prethodnim decenijama.

"Kao jedinstven entitet mi imamo mnogo ideja koje bi mogle da utiču na donošenje odluka u ovom sportu, na terenu ili van njega. Verujemo da možemo otvoreno da razgovaramo sa rukovodstvom Evrolige. Mislim da moramo da prestanemo sa deljenjima i da krenemo napred, za dobrobit sporta. Imamo predivan sport i obaveze prema navijačima. Zašto da ne uživamo u tome?", naveo je Obradović.

Trener Fenerbahčea je istakao da će kroz udruženi rad treneri imati bolju prezentaciju u bilo kakvim raspravama i da će tako struka dobiti veću sigurnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: