Frum s višestrukim prelomima ostaje u bolnici u Francuskoj

Proslavljeni britanski šampion biciklizma Kris Frum ostao je u bolnici u Francuskoj posle pada u kojem je dobio višestruke frakture.

Izvor: SN

Četvrtak, 13.06.2019.

17:01

Frum s višestrukim prelomima ostaje u bolnici u Francuskoj
Photo by Denis Doyle/Getty Images

Frum je ostao bez nade da će sledećeg meseca obezbediti rekordnu, petu titulu na Tur d'Fransu.

Kris je premešten u bolnicu u Sent Etjenu, u centralnoj Francuskoj, i operisan pošto je u sredu udario u zid vozeći bicikl 54 km/h tokom zagrevanja za četvrtu etapu trke Kriterium de Dofine.

Ta tradicionalna trka je priprema za Tur d'Frans, vrhunsku tronedeljnu trku kojom su Frum i njegovi suvozači iz tima Skaj, sada INEOS, dominirali poslednjih godina. Frum (34) je slomio butnu kost desne noge, lakat i nekoliko rebara.

Bio je na intenzivnoj nezi i operisan je nekoliko sati. Njegov tim INEOS ga je već ođavio s Tura.

Direktor tima Dejv Breilsford izjavio je za BBC da je Frum bio na nizbrdici sa suvozačem Vutom Pelsom kada je podigao obe ruke s upravljača da bi istresao nos, te je nalet vetra skrenuo prednji točak njegovog bicikla, zbog čega je izgubio kontrolu i udario u zid kuće kraj puta.

Frum koji je pobedio na Tur d'Fransu 2013, 2015, 2016. i 2017. godine, mnogo puta je padao tokom karijere, ali nikada nije bio toliko ozbiljno povređen kao sada.

Posle osvajanja trećeg mesta na prošlogodišnjem Turu, Frum je imao samo jedan cilj ove sezone: da dostigne rekord od pet pobeda na toj trci koji dele Žak Anketil, Edi Merks, Bernar Ino i Migel Induren.

Frum je preskočio ovogodišnji điro d'Italia da bi se usredsredio isključivo na francusku trku i nadao se da će pripremu završiti na Dofineu.

"Kris je radio neverovatno teško da bi stekao fantastičnu formu i bio je na putu za Tur koji će, nažalost, sada propustiti", je Breilsford.

Frumovo odsustvo će rešiti pitanje vođstva u timu INEOS u kojem Gerent Tomas želi da jula kroz Francusku brani svoju titulu bez suparnika u ekipi.

"Odvratna vest! Uvek je užasno čuti o bilo kojem teškom padu, ali je još gore kada je to dobar drugar!" - napisao je Tomas na Tvitteru pošto je saznao za Frumovu nesreću.

Tur d'Frans počinje 6. jula u Briselu, u Belgiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: