Igre donele radost deci u Priboju i Novom Pazaru

Dunav osiguranje Sportske igre mladih, a s njima i sajt B92, zaustavile su se u Novom Pazaru i Priboju.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.06.2019.

15:59

Igre donele radost deci u Priboju i Novom Pazaru
FOTO: SIM Srbije/Stefan Cvetkoviæ

Novi Pazar, grad koji je uz Igre od samog njihovog osnivanja u Srbiji, potvrdio je da su Igre odavno domaće u ovom gradu. Domaćini Igrama bili su Dejan Kulundžić (zamenik gradonačelnika Novog Pazara) i Emir Mehmedović (direktor Sportskog saveza Novog Pazara). Dvorana Pendik, je bila mala da primi sve zainteresovane, pa je tako deo roditelja morao da ostane napolju, kako bi sva deca uživala u paljenju plamena i spektaklu koji se odigrao.

Promoteri Igara u Pazaru su bili Šerif Gurdijeljac (šampion sveta u boksu u verziji IBF) i Sedad Bukvić (vicešampion sveta u kik boksu).
FOTO: SIM Srbije/Stefan Cvetkoviæ
"Igre su ponosne na Novi Pazar, na decu, i na saradnju sa predstavnicima grada Novog Pazara i na sve ove divne ljude, koordinatore i stručnjake u sportu, koji su savesno i vredno radili da bi deca mogla da se takmiče, druže i uživaju u svim onim blagodetima i vrednostima koje Igre donose. Ponosni smo i na to što nosimo ime Dunav osiguranje u okviru svog imena ove sezone, jer slogan našeg generalnog sponzora kaže „Prijatelj ostaje prijatelj”. Upravo taj slogan oslikava naš odnos sa ovim gradom. Novi Pazar je bio i ostao naš prijatelj i naše prijateljstvo je iz godine u godinu sve jače", rekla je Ivana Jovanović, koja je po završetku Igara priznanje za doprinos razvoju Igara uručila Dejanu Kulundžiću, zameniku gradonačelnika Novog Pazara zaduženom za oblast sporta.

Emir Mehmedović, direktor Sportskog saveza Novog Pazara po završetku ceremonije nam je rekao:

"Od osnivanja smo uz Igre i svake godine probijamo rekorde po broju učesnika u našem gradu. Deca vole sport, a Sportske igre mladih u Novom Pazaru su posebno omiljene, zato što na njima mogu da učestvuju svi, a cilj je druženje, cilj su osmesi, a ne samo pobeda", istakao je Mehmedović.
FOTO: SIM Srbije/Stefan Cvetkoviæ
Baklju je, praćena burnim aplauzom i višeminutnim ovacijama prisutnih, unela Hena Kurtagić, odbojkašica OK Novi Pazar i reprezentativka Srbije, za koju se interesuju poznati inostrani klubovi.
FOTO: SIM Srbije/Stefan Cvetkoviæ
Priboj je danas bio centar regije, kada je sport mladih u pitanju. Po prvi put Sportske igre mladih održane su u ovom gradu. Samo da ste videli nasmejanu decu koja su iz raznih delova grada, nasmejana stizala na ceremoniju otvaranja, kod škole na otvorenim terenima. To je zaista bilo nešto posebno.
Prisutne su pozdravili Boris Mrdović (predsednik Skupštine opštine Priboj), Ivana Jovanović (predsednica SIM Srbije) i Filip Komarica (predsednik Sportskog saveza Priboj), koji su sa predstavnicima opštine i SIM Srbije (Marijom Mihajlović i Zoricom Mijatović) i otvorili manifestaciju.
FOTO: SIM Srbije/Stefan Cvetkoviæ
"Zadovoljstvo mi je kada vidim ovoliko nasmejane dece u Priboju, gradu otvorenog srca i gradu dobrih ljudi. Danas sa vama mladima Priboj pokazuje svoju snagu, svoju budućnost. Igrajte se, družite i na sportskom terenu pokažite pre svega fer plej", istakao je Boris Mrdović, čelnik ovog lepo grada, koji brine o svojoj deci.

Posebnu zahvalnost organizatori su uputili predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije, sponzorima kompaniji Dunav osiguranje, kompaniji Coca Cola, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije, bez čije pomoći ne bi mogle da se organizuju ovako dobre Igre, za decu Srbije.

Pobednici u sportovima koji su bili na programu Igara u ova dva grada obezbedili su plasman na Državno finale, koje startuje 22. jula u Beogradu. Oni će se sa pobednicima iz još 23 grada takmičiti za mesta koja besplatno vode na Međunarodno finale u Split, gde će se srpski predstavnici družiti i nadmetati sa vršnjacima iz Hrvatske i BiH ali imati i besplatno letovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: