Mesi i Suares sigurni, Kutinjo i Malkom na izlaznim vratima

U Barseloni postaje sve jasnije na koje igrače će klub računati za narednu sezonu a koji su na prodaju, prenosi španska Marka.

Izvor:

Sreda, 12.06.2019.

14:06

Mesi i Suares sigurni, Kutinjo i Malkom na izlaznim vratima
Photo by David Ramos/Getty Images

Katalonski gigant želi da sledeće sezone bude konkurentiji nego prethodne i da krene po titulu Lige šampiona, a za tako nešto moraće da napravi određene promene pre svega u igračkom kadru.

Leo Mesi, koji je protekle sezone za Katalonce postigao 51 gol, jedan je od nedodirljivih igrača, i za njega ne postoji šansa da promeni sredinu. Uz Argentinca u ovoj grupi igrača nalazi se i napadač Luis Suares koji od svog dolaska u klub sjajno na terenu sarađuje sa Barseloninom “desetkom“.

Tu su još i Serđi Roberto, Đerar Pike, Đordi Alba, Serhio Buskec i golman Mark Andre Ter-Stegen za koje španski mediji tvrde da su sigurni za sezonu 2019/20.

Sa druge strane postoji nekolicina igrača na koje stručni štab neće ozbiljno računati sledeće sezone, pa za njih klub traži nove destinacije.

Tomasu Vermelenu ističe ugovor sa Kataloncima dok su Žerom Boateng i Džejson Muriljo završili svoju pozajmicu pa će se vratiti matičnim klubovima, Sasuolu i Valensiji.

Brazilci Filipe Kutinjo i Malkom Olivera koji su plaćeni veću sumu novca u prethodnoj sezoni nisu oduševili svojim partijama i očekuje se da klub pokuša da ih proda u naredom transfer roku.

Pored njih na izlaznim vratima kluba nalaze se portugalski bek Nelson Semedo, holandski čuvar mreže Jasper Silesen kao i Denis Suarez i Andre Gomeš koji su proteklu sezonu proveli na pozajmici u Arsenalu odnosno Evertonu.

Barselona je do sada ozvaničila transfer Frenkija De Jonga, koji je na “Kamp Nou“ došao iz Ajaksa u transferu vrednom 75 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: