Aleksandar Mitrović – 24 godine, 25 golova za Srbiju!

Aleksandar Mitrović ima svega 24 godine, a već izgleda kao da čitavu večnost nosi “devetku“ nacionalne selekcije Srbije.

Izvor: SV

Utorak, 11.06.2019.

20:36

Aleksandar Mitrović – 24 godine, 25 golova za Srbiju!
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Napadač Fulama je u utakmici protiv Litvanije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, postigao dva gola i stigao do broja od 25 pogodaka u dresu Srbije.

Izdanak fudbalske škole Partizana je 2013. godine debitovao za seniorski tim Srbije, u porazu protiv Belgije, da bi prvi gol postigao na svojoj trećoj utakmici, protiv Hrvatske u Beogradu.

Tačno dve godine su bile potrebne Mitroviću da bi se ponovo upisao u strelce, protiv Francuske u Bordu u prijateljskoj utakmici.

Još dva gola je postigao u nezvaničnim mečevima, da bi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo upisao čak šest pogodaka.

U pripremnim mečevima za Mundijal je njegovo ime još šest puta viđeno na listi strelaca, jedan gol je postigao i u Rusiji, da bi u Ligi nacija opet u šest navrata tresao mreže protivničkih golmana.

Za utakmicu sa Ukrajinom u Lavovu nije bio potpuno spreman, pa je odigrao samo finiš meča, da bi protiv Litvanije u Beogradu startovao i zabeležio dva gola.

Mitrović se trenutno nalazi na desetoj poziciji večne liste strelaca svih reprezentacija, a ispred njega su Predrag MIjatović i Bora Kostić sa po 26 golova, Todor Veselinović sa 28, Dušan Bajević sa 29, Rajko Mitić sa 32, Blagoje Marjanović, Milan Galić i Savo Milošević dele drugu poziciju sa po 37, dok je najbolji strelac ikada Stjepan Bobek, sa 38 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: