Igre zbog kojih su Sokobanja i Kuršumlija bile centar dečjeg sveta

Portal B92 nastavlja da prati sportsku čaroliju, koja je tu zbog dece Srbije i regiona. Na red su došli Kuršumlija i Sokobanja.

Izvor: B92

Utorak, 11.06.2019.

14:44

Igre zbog kojih su Sokobanja i Kuršumlija bile centar dečjeg sveta
FOTO: SIM Srbije/Stefan Cvetkoviæ

Mali gradovi koji se trude da budu veliki za svoju decu, za svoju budućnost. U tome im pomažu i Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije, koje su uvrstile i ova mesta na mapu Igara 2019.

Nekada Soko grad, danas Sokobanja, je ugostila decu iz ovog grada ali i okolnih mesta, Bora, Aleksinca, Kruševca... Bilo je predivno gledati mlade kako uživaju u ceremoniji paljenja plamena a onda i u vatrometu i konfetama, koje su šarale nebo u Sportsko rekreativnom centru Podina.

Domaćini na otvaranju bili su Vladimir Milenković (zamenik predsednika opštine) i Miloš Krstić, direktor Sportsko rekreativnog centra Podina, koji su uz Ivanu Jovanović, predsednicu Dunav osiguranje Sportske igre mladih Srbije i otvorili Igre za ovaj grad. Baklju su nosili Luka Avramović i Jovan Škutrić, koji su prošle godine osvojili bronzu na finalu Igara na Adi Ciganliji.
FOTO: SIM Srbije/Stefan Cvetkoviæ
Kada je upaljen plamen prijateljstva, usledio je vatromet, poletele su konfete i videli smo presrećna lica velikog broja dece iz osnovnih škola i predškolskih ustanova.

"Ovo je divna slika, koja upotpunjuje ono za šta se svi borimo svakodnevno, a to je borba za radost dece i budućnost Srbije. Posebno se zahvaljujem Ivani Jovanović i njenom timu, koji je podržao naš grad i stavio ga na mapu Sportskih igara mladih u Srbiji", poručio je Vladimir Milenković, koji je bi prezadovoljan kako se sve odvijalo.
FOTO: SIM Srbije/Stefan Cvetkoviæ
Po završetku ceremonije otvaranja za B92 je izjavu dao Miloš Krstić, direktor Sportsko rekreativnog centra Podina, kome su prisutni čestitali na organizaciji.

"Mi u Sokobanji volimo sport i ulažemo u sportske objekte bez kojih nema ni budućnosti za našu decu. Uz odrastanje kroz učenje mi im dajemo i sjajne terene da treniraju sportove koje vole, ali imaju i bazene za relaksaciju i odmor. Verujem da ćemo dobro proći i u Beogradu, i da će neka od naše dece predstavljati Srbiju i u avgustu u Splitu", istakao je Miloš Krstić.
FOTO: SIM Srbije/Stefan Cvetkoviæ
A učesnici Igara u Kuršumliji, kažu da su njima igre nešto posebno, nešto o čemu se u ovoj varošici priča često, preko cele godine. I kažu da su oni iz srčanog juga, iz male a velike Kuršumlije. A otvaranje Igara stiglo je i sa lepim vremenom, i donelo pravi spektakl! Odličnu žurku priredili su „Haos animatori“, a atmosferu su dodatno zagrejale i devojčice iz plesnog kluba „Ragnarok“. Maskota Igara lav Viktor, bio je oduševljen i presrećan zbog susreta sa starim i novim drugarima, kojih je bilo toliko da je Kuršumlija bila najšareniji, najveseliji i najnasmejaniji grad u zemlji!

Na ceremoniji svečanog otvaranja na platou ispred Sportskog centra Kuršumlija, na centralnoj bini bili su takođe bili su Dejan Lović (predsednik Skupštine opštine Kuršumlija), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Dragan Simić (direktor Sportskog centra Kuršumlija), Nikola Milijanović (glavni koordinator Igara za Kuršumliju) i predstavnice SIM Srbije Zorica Mijatović i Marija Mihajlović. Posle odslušane himne Bože pravde, prisutne je pozdravila Ivana Jovanović, prva dama SIM Srbije.
FOTO: SIM Srbije/Stefan Cvetkoviæ
"Od srca se zavaljujem predstavnicima lokalne samouprave opštine Kuršumlija koji su i ove, kao i svih prethodnih godina, bili divni domaćini Igrama. Kada vas ljudi dočekaju prvi put širokog srca i kada nastavite da radite s njima, onda svake godine zajedno postajete sve bolji i bolji. Presrećna sam kada vidim ovoliko nasmejane dece, a takođe kada sam dan ranije šetajući ovim gradom videla decu kako na ulicama idu u majicama Sportskih igara mladih Srbije. To je takođe jedan od pokazatelja da deca zaista obožavaju Igre", istakla je Ivana Jovanović, koja je priznanje za doprinos razvoju Igara u ovom delu Srbije, uručila Dejanu Loviću.

U ime takmičara zakletvu prijateljstva je položila Andrea Kovačević, dok je u ime sudijske organizacije to učinila Mirjana Jović. Usledio je i onaj trenutak Igara koji i deca i odrasli najviše vole – paljenje plamena prijateljstva. Veliki aplauz usledio je kada su baklju uneli Teodora Stević, članica odbojkaške ekipe OŠ „Miloje Zakić“, a uz nju su bili i perspektivni sportisti Ana Šejić, Zorica Milenković, Petar Lović i Dragiša Stevanović.
"Volimo ove Igre i one vole nas, baš tako bi okarakterisao Sportske igre mladih. Kuršumlija jeste mala, ali trudimo se da uvek budemo fenomenalni domaćini. Sada ćemo sa pobedničkim ekipama iz našeg grada nastaviti pripreme da spremno dočekaju državno finale, gde će konkurencija biti paklena", poručio je Nikola Milijanović, glavni koordinator za ovaj grad i nekadašnji uspešni košarkaš.

Organizatori Igara uvek javno koriste i priliku da se na podršci zahvale i predsedniku Republike Srbije, Vladi Republike Srbije kao i sponzorima kompaniji Dunav osiguranje, kompaniji Coca Cola, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS, Podravki Srbije i Naftnoj industriji Srbije bez kojih se ovakvi spektakli ne bi mogli organizovati. Takođe i medijima, koji prate Igre i izveštavaju iz svih gradova naše domovine, a na svakoj ceremoniji otvaranja priča se i o medijskom partneru portalu B92.

Polako se približava kraj karavana, koji je ove godine bio fenomenalan, a u mnogim gradovima probijeni su rekordi po broju učesnika. Igre su danas u Novom Pazaru, slede Priboj, Zlatibor i Kraljevo. A 15. juna sledi završni dan Igara u Kragujevcu. Posle toga ostaju još turniri Coca Cola Cupa u malom fudbalu, u još nekoliko gradova i spremanje za žreb za Državno finale, koji će se obaviti 22. jula u hotelu M u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: