KK Partizan se oglasio saopštenjem

KK Partizan se oglasio saopštenjem povodom dešavanja u prvoj utakmici plej-ofa Košarkaške lige Srbije protiv Crvene zvezde.

Izvor: LN

Utorak, 11.06.2019.

13:35

KK Partizan se oglasio saopštenjem
thepedja@gmail.com / STARSPORT

Partizan je poražen u prvom meču finala rezultatom 98:94, kao gost u "Pioniru".

Odmah posle meča trener crno-belih je kritikovao suđenje, dok je predsednik kluba Ostoja Mijailović rekao "da će se razmotriti da li da se istupi iz KLS-a".

Saopštenje KK Partizan vam prenosimo u celosti i bez redakcijskih korekcija.

"Nakon prve utakmice finalne serije plej-ofa Superlige Srbije i skandaloznih dešavanja kako na tribinama, tako i samom terenu, rukovodstvo KK Partizan NIS je obavilo sastanak na kojem su donete odluke u vezi sa nastavkom učešća u domaćem šampionatu.

KK Partizan NIS će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega, i nastaviti učešće u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi. Za srpsku košarku smo se borili i gradili njenu istoriju i daćemo sve od sebe da ozdravljenjem klupskog takmičenja ona postane još jača.

Po okončanju lige, Partizan NIS zahteva hitne promene na svim nivoima u KLS! Aktuelno rukovodstvo je svoju nesposobnost dokazalo tokom prethodnih godina i tako nanelo orgomnu štetu ugledu lige i košarci u zemlji koja je aktuelni olimpijski, svetski i evropski vicešampion. Ovo takmičenje ne sme da predstavlja poligon za iživljavanje pojedinaca!

Košarkaška liga Srbije se više ne sme finansirati isključivo od kazni koje se propisuju, već od sponzora i prodaje TV prava. Košarkaška liga Srbije ne sme biti mesto na kojem se tehničke i isključujuće greške dosuđuju po nahođenju, za komentare koji se nigde ne kažnjavaju. Uvrede igrača, njihovih porodica, kao i šovinističke uvrede poput sinoćnjih na račun trenera Trinkijerija ne smeju prolaziti nekažnjeno ili uz blage, naknadne kazne. Na to se mora reagovati momentalno!

KK Partizan NIS smatra dešavanja u Superligi Srbije veoma štetnim i za samu državu koja u ogromnoj meri pomaže sport I bez koje sport u Srbiji ne bi bio održiv, a liga joj vraća tako što se kroz nju šalje ružna slika o košarci i generalno sportu u Srbiji, što ni u kom slučaju država ne zaslužuje.

KK Partizan NIS poziva svoje navijače da u sredu od 19 časova dođu u što većem broju u halu 'Aleksandar Nikolić' i da budu pravi 'vetar u leđa' igračima i stručnom štabu, ali da se uzdrže od revanšizma za primitivizam na više nivoa kojem smo prisustvovali u prvoj utakmici!", navodi se u saopštenju.

Druga utakmica finalne serije igraće se u sredu od 19.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić", a domaćin će biti Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: