Ferari i zvanično uložio žalbu na Fetelovu kaznu

Sebastian Fetel pobedio je u trci u Montrealu ali je njegova pobeda pripala Luisu Hamiltonu jer je Nemcu dodeljena kazna dodavanjem 5 sekundi na završno vreme.

Izvor: SN

Ponedeljak, 10.06.2019.

16:27

Ferari i zvanično uložio žalbu na Fetelovu kaznu
Photo by Charles Coates/Getty Images

Fetel je zaradio kaznu kada je otišao preširoko na prilazu za treću krivinu, prešao preko trave i vratio se na stazu i pošto se činilo da nije ostavio Hamiltonu dovoljno prostora, direkcija trke je to okarakterisala kao nebezbednu vožnju, pa je nemački vozač kažnjen sa dodatnih 5 sekundi.

Nakon što je Fetel dobio tih pet sekundi, pobedu na trci za VN Kanade odneo je britanski vozač Mercedesa Luis Hamilton, a Sebastijan nikako nije krio nezadovoljstvo povodom te odluke.

Fetelova kazne podelila je ljubitelje Formule 1 i bilo je očekivano da će ekipa Ferarija podneti žalbu.

Ferarijeva žalba biće se razmatrana pred FIA-nim Sudom za žalbe, koji ima snage da preinači kaznu, pa nas očekuje veoma interesantan razvoj situacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: