Portugalu titula u Ligi nacija – Ronaldu novi trofej s reprezentacijom!

Fudbaleri Portugala osvojili su premijerno izdanje Lige nacija, pobedivši u finalu reprezentaciju Holandije sa 1:0 (0:0).

Izvor: PT

Nedelja, 09.06.2019.

20:30

Portugalu titula u Ligi nacija – Ronaldu novi trofej s reprezentacijom!
Tanjug/ AP Photo/Armando Franca

Izabranici Fernanda Santošo do istorijskog trijumfa došli su golom Gonsala Gedeša u 60. minutu. Bernardo Silva odlično je pronašao Gedeša, koji je snažno šutirao i savladao Silesena.

Portugal, aktuelni šampion Evrope, ovom pobedom plasirao se na EURO 2020, i bez obzira na učinak u kvalifikacijama naći će se na Evrpskom prvenstvu.

Tokom prvih 45 minuta gledali smo uspavanku. Holandija uglavnom se branila i čekala kontranapade, dok su napadi Portugala bili bezopasni.

Virdžil van Dajk sve je blokirao, mladi Matijas de Liht takođe je igrao na visokom nivou i Ronaldo nije uspeo da dođe do pozicije za gol.

Na poluvreme otišlo se s rezultatom 0:0.

Kako je krenuo drugi period igre odmah se videlo da ćemo gledati bolji fudbal. Nisu ekipe stvarale stopostotne šanse, ali je intenzitet igre bio mnogo bolji.

Konačno gol smo videli u 60. minutu. Silva je sjajno uposlio Gedeša, koji je snažnim šutem savladao Silesena.

Od tog trenutka "Oranje" je zaigralo mnogo bolje, počeli su da stvaraju šanse, ali je Rui Patrisio bio odličan. Golman Portugala sve je odbranio i na neki način je doneo titulu Portugalu.

Aktuelni šampion Evrope biće zapamćen kao prvi pobednik UEFA Lige nacija u istoriji.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: