Saša Pavlović otvorio Mozzartov teren na Banjici

Još jedan, 74. po redu, košarkaški teren obnovljen je u velikoj akciji kompanije Mozzart "Sto terena za jednu igru".

Izvor: B92

Petak, 07.06.2019.

18:02

Saša Pavlović otvorio Mozzartov teren na Banjici
Foto: Promo (Mozzart)

Igralište posvećeno Aleksandru Saši Pavloviću, otvorio je proslavljeni košarkaš, a čitava manifestacija otvaranja terena imala je i humanitarni karakter.

U velikoj akciji kompanije Mozzart "Sto terena za jednu igru", u Bulevaru oslobođenja na Banjici, svečano je otvoreno još jedno obnovljeno košarkaško igralište, 74. po redu, posvećeno bivšem košarkašu Partizana i NBA zvezdi Aleksandru Saši Pavloviću.

Potpuno rekonstruisan teren je otvorio proslavljeni košarkaš, a Beograđani će na njemu moći da igraju košarku u uslovima kakve imaju profesionalci – na specijalnoj podlozi, sa profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručima, kliritnim tablama i sa potpuno rekonstruisanim tribinama.

Teren je i zvanično otvoren na poluvremenu revijalne utakmice između pionira Partizana NIS i Mega Bemaksa, kada je Pavlović svečano presekao vrpcu.
Foto: Promo (Mozzart)
Nakon otvaranja, Saša Pavlović je zahvalio kompaniji Mozzart i opštini Voždovac što su obnovili teren koji je poneo njegovo ime.

"Kada sam kao dečak počinjao da igram košarku ovako nešto nisam mogao ni da sanjam i ovo smatram za jedan od većih uspeha u karijeri. Uvek ću biti zahvalan kompaniji Mozzart i opštini Voždovac što su ovom igralištu dali moje ime i nadam se da će on doprineti da se deca više bave sportom", rekao je Pavlović.

Otvaranju je prisustvovao i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić. On je naglasio da je uređenje terena na Banjici još jedan primer kako mogu da sarađuju privatne kompanije i gradska opština, na obostrano zadovoljstvo, a posebno na zadovoljstvo građana.

"Opština Voždovac se godinama trudi i ulaže u razvoj sporta. Organizujemo školska sportska takmičenja, besplatne sportske kampove, uređujemo terene, školske sale za fizičko i podržavamo razne sportske akcije i manifestacije. Zadovoljstvo nam je što je danas sa nama mnogo dece koja će da koriste ove sportske terene i u njihovo ime se zahvaljujem kompaniji Mozzart. Nadam se da ćemo u narednom periodu napraviti još ovakvih terena na našoj opštini kao i da će na njima izrasti neki novi klinci čija imena će poneti neki drugi tereni u Beogradu i Srbiji", naglasio je predsednik opštine Voždovac. Direktor Sektora korporativnih komunikacija u Mozzartu Borjan Popović istakao je da ta kompanija svojim društveno odgovornim poslovanjem kontinuirano ulaže u razvoj sporta.

"Veliko je zadovoljstvo danas biti deo ovog spektakla koji je još jednom potvrdio da košarka u Srbiji nikada neće izaći iz mode. Našom akcijom želimo da popularizujemo sport, i ovo je sigurno jedna od najvećih inicijativa za omasovljenje sporta u zemlji uopšte. Posebno bih se zahvalio košarkaškoj legendi Saši Pavloviću koji je prepoznao značaj ove akcije i koji je deci i mladima dao najbolji primer do kojih se sve visina može vinuti uz ozbiljan i predan rad".

"Kompanija Mozzart nastavlja svoju misiju da mlade vrati na sportske terene i u narednom periodu. Vrlo brzo nas očekuju nove promocije u Novom Bečeju, Kragujevcu, Čačku, Užicu, Beogradu, sve do konačnog cilja a to je da obnovimo sto košarkaških terena", rekao je Popović.

Posebno iznenađenje za mnogobrojnu publiku priredili su košarkaš Nikola Lončar i menadžer Miško Ražnatović koji su zaigrali u drugom poluvremenu revijalne utakmice a potom se oprobali i u humanitarnom takmičenju u šutiranju trojki. Sredstva koja su sakupljena u tom takmičenju namenjena su domu za decu bez roditeljskog staranja „Moša Pijade".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: