Kavaj Lenard podneo tužbu protiv Najkija

Košarkaš Toronto Reptorsa Kavaj Lenard u ponedeljak je podneo tužbu protiv kompanije Najki zbog krađe logoa.

Izvor: SN

Utorak, 04.06.2019.

18:22

Kavaj Lenard podneo tužbu protiv Najkija
Photo by Gregory Shamus/Getty Images

Tužba je podneta tokom putovanja na utakmicu NBA finala u Ouklend i to pred početak utakmice broj tri u Orakl Areni koja je na programu u noći između srede i četvrtka. Tužba je podneta u Kaliforniji, pošto je Lenard iz San Dijega.

Podsetimo, Lenard je bio Najkova atleta sve do 2018. godine, kada je odbio sponzorski ugovor "Džordan brenda" i trenutno predstavlja "Nju Balans". Lenard bi trebalo o čitavom slučaju krađe logoa da progovori na jednoj od narednih konferencija za medije.

Sporni logo je kako je navedeno u tužbi dizajnirao upravo Kavaj, a ranije ove godine je Najki već rekao Lenardu da prestane da koristi taj logo, koji on planira da koristi na odeći, obući i ostalim proizvodima koji se mogu naći u sportskim radnjama ili na dobrotvornim događajima.

Kavaj tvrdi da logo predstavlja njegove velike šake, pošto je zbog toga dobio i nadimak – Šapa. Levi deo logoa predstavlja jedan deo šake i on znači slovo "K", dok je drugi deo u obliku slova "L" i broja "2". Njegovi inicijali i broj na dresu.

U tužbi je takođe navedeno da je logo redefinisan krajem 2011. ili početkom 2012. godine i da ga Najki od tada koristi na svojim proizvodima, a Lenard želi da sud odredi ko je autor logoa i da li je kompanija Najki načinila neki vid prevare koristeći ga kao svoj.

Kavaj Lenard nastupa u svom trećem NBA finalu u karijeri, za sada ima jedan poraz i jednu titulu, kada je proglašen i najboljim igračem finalne serije u dresu San Antonio Saprsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: