Luka Jović potpisao za Real Madrid!

Reprezentativac Srbije Luka Jović je i zvanično postao fudbaler Real Madrida, potvrdio je španski klub.

Izvor: SV

Utorak, 04.06.2019.

13:39

Luka Jović potpisao za Real Madrid!
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Kako je navedeno, transfer napadača je dogovoren između Reala i Ajntrahta iz Frankfurta.

Dodaje se i da se očekuje da Jović uskoro prođe i medicinske preglede, kao i da je dogovorena šestogodišnja saradnja, do 30. juna 2025. godine.

Zvanično nije navedena visina transfera, ali su španski mediji preneli da će Real platiti 60 miliona evra, uz mogućnost uplate još pet miliona. Jovićev bivši klub, Benfika, će dobiti 30 odsto od transfera.

Frankfurt je tokom sezone iskoristio pravo otkupa Jovićevog ugovora od Benfike, za svega sedam miliona evra.

Prethodno je njegova pozajmica, započeta 1. jula 2017. godine, plaćena 200.000 evra.

Jović je član Benfike postao pošto je proveo dan kao član kiparskog Apolona, koji je prethodno Crvenoj zvezdi isplatio dva miliona evra. Apolon je, za dan, zaradio više od četiri miliona, pošto je Jovića prodao portugalskom klubu za 6,6 miliona evropskih novčanica.

U trenutku prelaska na pozajmicu u Ajntraht njegova tržišna vrednost je procenjena na dva miliona, a na dan kada je nemački tim isplatio Benfiki ugovorenih sedam miliona, Jović je vredeo 55 miliona evra. Jović je prošle sezone eksplodirao u ekipi Frankfurta, na 32 utakmice u Bundesligi upisao je 17 golova i 6 asistencija.

Takođe, bio je jedan od ključnih igrača u sjajnom učešću nemačkog tima u Ligi Evrope, postigao je 10 golova i zabeležio jednu asistenciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

328 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: