Karapas osvojio 102. izdanje Đira d'Italije, Roglič na podijumu

Ričard Karapas, biciklista Muvistara, pobednik je 102. izdanja prvog Grand tura u sezoni – Đira d'Italije.

Izvor: PT

Nedelja, 02.06.2019.

17:12

Karapas osvojio 102. izdanje Đira d'Italije, Roglič na podijumu
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

Dvadesetšestogodišnji Ekvadorac trijumfovao je ispred Italijana Vinčenca Nibalija i Slovenca Primoža Rogliča.

Roglič, nekadašnji ski skakač, na početku je bio veliki favorit da donese roze majicu u Veronu, međutim ponestalo mu je snage u poslednjim etapama je izgubio trku.

Roglič krenuo je da gubi dosta vremena od 15. etape, dok je Karapas ključnu razliku napravio na 14. kada je trijumfovao sa skoro dva minuta prednosti u odnosu na glavne rivale.

Na poslednjoj etapi 102. izdanja Trke kroz Italiju gledali smo hronometar kroz Veronu u dužini od 17 kilometara. U Veroni trijumfovao je Amerikanac Čad Haga s vremenom 22:07, drugi je bio Viktor Kampernets, dok je treći završio Tomas De Gent.

Prvih deset u generalnom plasmanu čine Mikel Landa (Muvistar), Bauke Molema (Trek-Segafredo), Rafal Majka (BORA), Migel Anhel Lopes (Astana), Sajmon Jejts (Mičelton-Skot), Pavel Sivakov (Tim INEOS) i Ilnur Zakarin (Katjuša).

Najbolji mladi biciklista na trci je Migel Angel Lopes iz Astane, najviše poena sakupio je Paskal Akerman iz BORA tima, najbolji "brdaš" je Đulio Ćikone iz Trek-Segafreda, dok je najbolja ekipa Muvistar iz Španije.
Foto: Screenshot/Procyclingstats

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: