Amerikanci dolaze na Mundobasket u brutalno jakom sastavu

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) započela je sastavljanje spiska igrača koji će ih predstavljati na Svetskom prvenstvu.

Izvor: LN

Nedelja, 02.06.2019.

15:04

Amerikanci dolaze na Mundobasket u brutalno jakom sastavu
Dejvis i Harden nastupali su za SAD na Mundobasketu 2014. (EPA/ALBERTO ESTEVEZ)

Reprezentacija SAD brani titulu osvojenu na Mundobasketu 2014. godine u Španiji.

Opšte je poznato da Amerikanci imaju nekoliko različitih postava koje bi bile favoriti za osvajanje zlatne medalje, ali je uvek pitanje koja će ih tačno predstavljati.

Prema prvim informacijama, koje je preneo novinar Njujork Tajmsa Mark Stajn, Amerikanci bi mogli da imaju "strašan" tim u Kini.

Kako se navodi, za igranje na Mundobasketu su se, za sada, odlučili Kemba Voker (Šarlot), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Džejms Harden (Hjuston) i Donovan Mičel (Juta).

Jedno od iznenađenja u sastavu SAD moglo bi da bude pojavljivanje Zajona Vilijamsona, potencijalnog prvog pika na ovogodišnjem NBA draftu.

Podsetimo, na klupi SAD će na Svetskom prvenstvu debitovati iskusni trener San Antonio Sparsa Greg Popovič.

Trening kamp SAD održaće se početkom avgusta, kada će se po prvi put sastati reprezentativci.

Svetsko prvenstov u Kini održava se od 31. avgusta do 15. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: