Dončić inspirisao mladog Amerikanca: Pokazao mi je pravi put

Talentovani američki košarkaš Ar Džej Hempton otkrio je kakav je uticaj Luka Dončić imao na njegovu karijeru.

Izvor: LN

Četvrtak, 30.05.2019.

17:27

Dončić inspirisao mladog Amerikanca: Pokazao mi je pravi put
Photo by Patrick Smith/Getty Images

18-godišnji Hempton je objavio da se odlučio da ne ide ustaljenim putem i da posle srednje škole "odradi" jednu godinu na koledžu.

On je odlučio da krene Dončićevim stopama i da direktno iz srednje škole počne da igra profesionalnu košarku.

Da bi tako nešto realizovao Hempton je morao da ode izvan SAD, a odlučio se da potpiše ugovor sa novozelandskim Brejkerima.

"Luka Dončić je jedan od mojih omiljenih igrača. Krenuo sam da ga gledam pre dve godine, pre nego što je draftovan, a ove sezone sam ga gledao na deset mečeva. Gledajući na to kako je on došao u NBA i kako je sada verovatno ruki godine pokazalo mi je da ne moram da idem na koledž kako bih bio uspešan", otkrio je Hempton.

Momak iz Dalasa ističe da je slovenačkom reprezentativcu, koji je u Evropi osvojio sve pre nego što je došao u NBA, izuzetno pomoglo igranje profesionalne košarke u tako mladom dobu.

"Bavljenje profesionalnom košarkom i igranje protiv muškaraca mu je pomoglo da se nađe tu gde jeste. Nije najbrži na terenu, nije najveći atleta, ali pronalazi najbolje pozicije na terenu i čita odbrane bolje nego praktično bilo ko u celoj ligi", zaključio je Hempton u razgovoru sa ESPN-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: