Dramatična Serija A – borba za LŠ i opstanak, poslednji "ples" De Rosija

Poslednje kolo Serije A odlučuje o tome ko će iz Italije uz Juventus i Napoli igrati u Ligi šampiona sledeće sezone, ali i ko će u niži rang.

Izvor: AK

Nedelja, 26.05.2019.

10:35

Dramatična Serija A – borba za LŠ i opstanak, poslednji
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images

U igri za elitno takmičenje su Atalanta i dva milanska giganta Inter i Milan, a "pol" poziciju ima "mali" tim iz Bergama.

Atalanta ima 66 bodova, kao i Inter, ali i bolji međusobni skor, pa sve zavisi od igrača tima sa stadiona "Atleti Azuri d'Italija".

U goste im stiže Sasuolo, koji nema rezultatski imperativ ovog vikenda. U prvom osovezonskom duelu dva tima Atalanta je slavila sa impresivnih 6:2 u gostima, pa je jasno da je Liga šampiona u njenim rukama.

Atalanta je na korak od istorijskog uspeha i plasmana u Ligu šampiona. Da bi se to desilo, treba večeras od 20.30 da savlada Sasuolo na svom terenu, a kvota na to je 1,22. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atalanta - Sasuolo.

U međuvremenu, u dobroj poziciji je i Inter, jer takođe sam odlučuje o sopstvenoj sudbini, u meču sa Empolijem. Problem za "nerazure" je što se gosti bore za opstanak, a samo im pobeda to garantuje. Empoli je slavio u prethodna tri meča, i to protiv više nego ozbiljnih timova Fiorentine, Sampdorije i Torina, pa je jasno da neće biti lako Milanezima.

Interu može da pomogne dodatno Fiorentina koja je na samo tri boda od zone ispadanja, a igra upravo sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak Đenoom, kod kuće.

Veoma lošim nizom rezultata Inter je došao u situaciju da pred poslednje kolo Serije A strepi za plasman u Ligu šampiona. Milan mu je za petama, ali ako Nerazuri večeras (20.30) kod kuće pobede Empoli, koji se bori za opstanak, sve će biti jasno. Kvota na keca je 1,38.
Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter - Empoli.

Treći kandidat za LŠ Milan jedini ne zavisi samo od sebe. "Rosoneri" moraju da pobede SPAL u gostima, što 13 ekipa nije uspelo da uradi ove sezone, pa da se nada kiksevima Atalante i Intera.

U međuvremenu, Roma čeka kiks Milana jer bi pobedom nad Parmom kod kuće izborila peto mesto koje vodi direktno u Ligu Evrope.

Rimljane svakako očekuje vrlo emotivno veče jer će poslednji put u dresu "vučice" nastupiti legendarni vezista Danijele de Rosi.

Odlučujući mečevi u borbi za plasman u Ligu šampiona i opstanak na programu su od 20.30.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: