Gradonačelnik Trsta uvredio košarkaše Kremone FOTO

Gradonačelnik Trsta, Roberto Dipijaca, uvredio je košarkaše Kremone na utakmici između domaće Alme i Vanoli Kremone.

Izvor: SN

Subota, 25.05.2019.

19:50

Gradonačelnik Trsta uvredio košarkaše Kremone FOTO
Photo by Ethan Miller/Getty Images

Plej-of Palakanestra je svake godine izuzetno interesantan, pamtimo brojne vrlo interesantne serije, poput onih bolonjskih derbija Fortituda i Virtusa ili čak onog čuvenog finala Dinamo Sasarija i Ređo Emilije.

Naravno da su plej of utakmice pune naboja svuda, a iz italijanskog grada Trsta nam dolazi jedna zaista nesvakidašnja scena.

Na poluvremenu plej-ofa italijanske košarkaške Serije A između Alma Trsta i Vanoli Kremone, gradonačelnik Trsta, Roberto Dipijaca, je igračima Kremone pokazivao srednji prst, što su kamere i uhvatile.

Dipijacina meta je bio košarkaš Kremone, Makong Matijang, a nakon utakmice javnosti se obratio i Davide Borsati, potpredsednik Kremone.

"Košarkaška publika u Trstu je uvek navijala sportski, a u prvom poluvremenu smo videli scenu koja nam se baš i nije dopala. Tu mislim na gradonačelnika Trsta Roberta Dipijacu i njegov gest, kada je krajem prvog poluvremena pokazao srednji prst našem igraču Matijangu. Ovo je ružan potez koji se nije očekivao od jednog gradonačelnika"

Prvi čovek Alme iz Trsta, Đanluka Mauro, vrlo brzo se izvinio Kremoni i Matijangu.

"Već sam se izvinio Vanoli Kremoni i Makongu Matijangu ali želim to da uradim i javno, pošto ne želim da ovaj grad šalje ružnu sliku. Gest je bio impulsivan i naravno loš i sa ovim izvinjenjem želimo da stavimo tačku na neprijatnu situaciju"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: