Izabrani su najbolji defanzivci NBA lige

Deset najboljih defanzivaca NBA lige za proteklu sezonu raspoređena su u dve idealne petorke.

Izvor: SN

Četvrtak, 23.05.2019.

09:50

Izabrani su najbolji defanzivci NBA lige
Photo by J Pat Carter/Getty Images

Centar Jute Džez Rudi Gober, zatim krilo Oklahoma Siti Tandera Pol Džordž, kao i krilo Milvoki Baksa Janis Adetokumbo predvode najbolju defanzivnu petorku NBA lige, a oni su inače i "finalisti" što se tiče izbora za najboljeg NBA defanzivca u sezoni 2018/19.

Gober je dobio 196 poena i ovo je za njega treća uzastopna godina da se nalazi u idealnoj defanzivnoj petorci. Pol Džordž je dobio poen manje, a Janis Adetokumbo 193 i za njih dvojicu je ovo prvi put u karijeri da su članovi idealne defanzivne petorke.

Prvi defanzivni tim čine i dva beka Istočne konferencije, Markus Smart iz Bostona i Erik Bledso iz Milvokija, za koga je bilo dosta pitanja zbog čega se ne nalazi u užem izboru za defanzivca godine, pošto iza sebe ima fantastičnu sezonu.

Što se tiče drugog defanzivnog tima, tu imamo Džrua Holideja iz Nju Orleansa, zatim beka Golden Stejt Voriorsa Kleja Tompsona, krilo Toronta Kavaja Lenarda, nisko krilo Golden Stejta Drejmonda Grina i centra Filadelfija Džoela Embida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: