Zemunci se nadaju pobedi u Novom Sadu

Novi Sad će u petak i subotu biće domaćin čelendžer tunira, koji donosi mesto za učešće na FIBA mastersu u Meksiko Sitiju.

Izvor: SV

Sreda, 22.05.2019.

22:21

Zemunci se nadaju pobedi u Novom Sadu
Depositphotos/MarcoGovel

Među glavnim konkurentima za osvajanje turnira je i ekipa Zemun 3x3, svetski šampion iz 2017. godine.

Zemunci su odlično otvorili sezonu u Srbiji osvajanjem tri turnira (Kladovo, Beograd i Kragujevac) za isto toliko vikenda, što je nijednom drugom timu do sada nije pošlo za rukom.

O turniru u Novom Sadu je za B92 nedavno govorio najbolji basketaš sveta Dušan Bulut.

Najveću konkurenciju Zemunu bi trebalo da predstavljaju domaće ekipe Novi Sad i Liman, ali i neki od najjačih svetskih timova, kao što su Lozana, Prinston i Avai...

Rivali u kvalifikacionom delu Zemuncima će biti ekipe Vrbasa i Domžala, a samo jedna ekipe plasiraće se u glavni žreb.

Član trenutno devetog tima na svetskoj FIBA rang listi Marko Dugošija istakao je da će Zemunci kao i uvek ciljati finale i osvajanje turnira.

“To će biti istorijski turnir i očekujemo nešto do sada neviđeno kod nas. Dolaze veoma jake ekipe iz celog sveta, dve američke, a jedna od njih je i reprezentacija, popularni Prinston. Tu su i naše dve najbolje ekipe Liman i Novi Sad, koji su prvi i drugi na svetskoj rang listi i još dosta jakih timova poput Gagarina ili Domžala… Mi ćemo tražiti svoju šansu, a cilj je finale i plasman na neki od ‘World Tour’ turnira, a u ovom slučaju je karta za Meksiko. Spremni smo kako fizički, tako i mentalno za bilo kog protivnika. Nije nam bitno ko će se naći na suprotnoj strani, trudićemo se da igramo kao na prethodna tri turnira i nadamo se dobrom ishodu“, rekao je Dugošija.

Zemunci su u završnici finala turnira u Kragujevcu doživeli peh povredom kapitena Bogdana Dragovića. Umesto njega u Novom Sadu će pored standardne postave koju čine Marko Dugošija, Nikola Vuković i Lazar Rašić igrati i Nebojša Bošković.

“Malo nas je poremetila Bogdanova povreda, koji će se ukoliko sve bude bilo u redu na teren vratiti za dva meseca. Umesto njega u ekipu ulazi Nebojša Bošković, koji je iskusan i koji se veoma dobro uklopa u naš sistem igre. Iako je Bogdan već nekoliko sezona naš najbolji igrač i kapiten, bez njega neće biti lako, ali ambicije što se turnira tiče moraju da uvek budu iste“, zaključio je Dugošija.

Posle turnira u Novom Sadu, pred ekipom Zemuna je još jedan čelendžer u Mongoliji, ali i debitantski nastup za reprezentaciju Srbije na Evropskim igrama u Minsku, koje su na programu od 21. juna do 1. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: