"Trema je učinila svoje, ali je kvalitet došao do izražaja"

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić je rekao da je zadovoljan posle pobede nad Južnom Korejom.

Izvor: SV

Sreda, 22.05.2019.

19:42

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Odbojkašice Srbije su sa 3-1 u setovima pobedile u drugoj utakmici Lige nacija koja se igra u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Terzić je odmarao nekoliko iskusnijih odbojkašica i pružio priliku mlađim igračicama.

"U ovoj postavi mislim da nikada nismo igrali, veći deo devojaka je prvi put odigrao za reprezentaciju jednu pravu, zvaničnu utakmicu. Videlo se u prvom setu da su stegnute, da je trema učinila svoje, zato je i bio takav rezultat. Posle toga su se opustile i kvalitet je došao do izražaja, lako smo priveli utakmicu kraju", rekao je Terzić.

Selektor je istakao da može da bude zadovoljan, iako odbojkašice nisu, kako je rekao, pokazale nivo igre koji pokazuju na treninzima.

"Ipak, za prvu utakmicu to je dovoljno dobro. Protiv Turske će na terenu verovatno biti ekipa koja je bila tu u duelu sa Holandijom. Turska je najteži i najkvalitetniji protivnik, probaćemo da završimo ovaj turnir u Beogradu pobedom", zaključio je Terzić.

Reprezentativke Srbije su u duelu sa Južnom Korejom izgubile prvi set, ali su potom dominantno osvojile sva tri i odnele pobedu, a utakmica protiv Turske je na programu u četvrtak od 20.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: