Čarolija Igara osvojila Sombor i Zrenjanin

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije već je prešao na stotine kilometara po našoj zemlji i ne planira da stane.

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2019.

15:46

Čarolija Igara osvojila Sombor i Zrenjanin
Foto: SIM Srbije

Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije već je prešao na stotine kilometara po našoj zemlji i ne planira da stane.

Posle Novog Sada Igre su zaludele i obradovale dečake i devojčice Opova, Petrovca na Mlavi, Kikinde, Zrenjanina i danas Sombora.

Sa centralnog gradskog trga u Somboru danas je u region poslata predivna slika nasmejanih mališana, SIMovaca kako oni sebe nazivaju. Deca su se okupila u velikom broju, kako bi prisustvovali Ceremoniji otvaranja Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije za ovaj predivni grad. Himna Bože pravda daleko se čula, ponosno su je pevali svi na Trgu.
Foto: SIM Srbije
Među uglednim gostima bili su Dušanka Golubović (gradonačelnica Sombora), Antonija Nađ Kosanović (članica somborskog Gradskog veća zadužena za sport i omladinu), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje SIM Srbije), Zorica Mijatović (sportska direktorka SIM Srbije), Marija Mihajlović (asistentkinja predsednice Dunav osiguranje SIM Srbije), Branislav Vitas (direktor glavne filijale kompanije Dunav osiguranje u Somboru) i drugi.

Prisutne je na početku pozdravila Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, koja se zahvalila somborskoj deci i njihovim učiteljima, nastavnicima i trenerima, kao i Sportskom savezu grada Sombora, koji je partner organizaciji Sportske igre mladih Srbije.

"Ponosna sam na to što danas možemo da poručimo da grad Sombor ima budućnost, ima budućnost zato što ima decu i mlade koji su sposobni da prihvate izazov, da se takmiče i da pobeđuju. Neka danas pobede poštena igra, veliko prijateljstvo i dobro druženje – poručila je gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović.
Foto: SIM Srbije
Zakletvu prijateljstva je u ime sporista položila Maša Buišić, a u ime sudija Anja Laličić, odbojkaški sudija. Ovaj važan čin propratila je i „Oda radosti” u izvođenju učenika Srednje muzičke škole „Petar Konjović” iz Sombora.

A kada je Mihajlo Lakić, najbolji sportista grada 2018. godine u konkurenciji školskog sporta, zajedno sa maskotom lavićem Viktorom, uneo baklju prijateljstva i kada su mu se gradonačelnica Sombora i predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih pridružile kako bi zajedno upalili plamen prijateljstva, koji je pratio vatromet, nastala je veliko oduševljenje nekoliko hiljada prisutnih i Igre su tako u Somboru mogle da počnu!

"Sportske igre mladih su putujuća čarolija koja nosi sa sobom jednu posebnu energiju. Idući iz grada u grad i krstareći regionom, mi upravo od vas, dece, dobijamo dodatnu snagu i motiv da radimo više i da budemo još bolji. Svi zajedno smo ovde da bismo negovali i širili drugarstvo, kako u Somboru i Srbiji, tako i u celom regionu. Hvala vam svima što ste i vi deo najlepše sportske priče",
poručila je prisutnima Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, koja po završetku ceremonije dugo davala izjave predstavnicima velikog broja medija.
Foto: SIM Srbije
U Somboru su se igrali rukomet, odbojka, Coca Cola CUP turnir u malom fudbal, tenis, basket 3 na 3, šah i Lino turnir između dve vatre. Uh, kakav dan, koji je po izašlom suncu ličio na pravi letnji.

A u utorak severna tribina Kristalne dvorane, kojom se ponose Zrenjaninci bila je puna mališana, koji su uveličaki svečano otvarane za ovaj grad.

Ovom događaju su pored velikog broja dece, roditelja, učitelja, nastavnika, trenera i sportskih radnika, prisutvovali i Simo Salapura (pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina za oblast sporta, omladine i turizma), Ivana Jovanović (predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije), Snežana Vučurević (načelnica Srednjobanatskog okruga), Snežana Oluški Vlačić (načelnica Školske uprave za Banat), Milan Radaković (predsednik Saveza za školski sport Zrenjanina), Vukosava Đapić (generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina), Jovan Lekić (koordinator SIM Srbije za grad Zrenjanin) i drugi.
Foto: SIM Srbije
"Sportske igre mladih osmišljene su kao koncept regionalnog povezivanja dece i nama je drago da smo deo te priče koja promovše prijateljstvo, sportski duh i zdrave stilove života. Ponosni smo na to što smo prošle godine u Splitu imali finaliste iz Zrenjanina, koji su osvojili medalje, kao i na to što se tradicija Igara nastavlja u našem gradu i ove godine. Nastavljamo da širimo duh sporta, prijateljstva, solidarnosti i fer-pleja. Na takmičenjima imamo impozantan broj sportista i imamo razloga da se ovog leta nadamo novim medaljama na državnom i regionalnom nivou", rekao je Salapura.

Gromoglasan aplauz začuo se kada je baklju prijateljstva u Kristalnu dvoranu uneo Ilija Majstorović, mladi šampion Srbije u stonom tenisu.

Organizatori ističu da posebnu zahvalnost duguje pulu sponzora (generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola koja je svim srcem uz Igre, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija – MTS i Podravki Srbije, kao i medijima koji su tu da isprate radost dece Srbije, među kojima je i B92.
Foto: SIM Srbije
Tako ćemo najbolje dečake i devojčice iz ova dva vojvođanska grada gledati na Državnom prvenstvu u Beogradu, a potom možda i na regionalnom finalu u Splitu, u drugoj polovini avgusta.

Želimo im puno sreće i dobrog druženja, jer Igre su tu pre svega za njih. Igre im nude radost, da im budućnost bude lepša uz sport i druženje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: